Registracija Prijava preko FB
Protest
Protest "Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" (foto: Đorđe Đoković)
08.03.2019, 12:20

Po peti put građanski protest u Valjevu

č: | fb:

Građanski protest "Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" večeras, po peti put, na Desankinom vencu od 18 časova. Na protestu će govoriti Irena Živković predsednica udruženja građana "Izbor postoji" i Janko Baljak, filmski reditelj. 

 

"Iako je pre više od sto godina počela borba za ravnopravnost žena, do danas u Srbiji ni blizu nije ostvarena. Naprotiv! Više je nezaposlenih Valjevki od Valjevaca. Žene su slabije plaćene od muškaraca. Nema Valjevki tamo gde je moć, gde se odlučuje. Žene u Valjevskim selima su glavna radna snaga, ali nisu zvanično zaposlene, niti su nosioci domaćinstava. Žene nisu ravnopravne ni na sudu. Mlade Valjevke napuštaju Valjevo…

 

Vlast u Srbiji je ženomrzačka. Vlastodršcima nisu po volji samostalne, sposobne žene sa intergritetom. Vlastima nisu potrebne žene kao što su Marija Lukić i Hana Selimović. U Srbiji svakog dana iskače nekakav Jutka.

 

Valjevke, ne prihvatajte jednodnevnu ljubaznost i crveni cvet samo za 8. mart. Zahtevajte ravnopravnost i dostojanstvo svaki dan. Valjevke, borite se i izborite da se zaista čuje vaš glas, svuda i na svakom mestu", poručuju inicijatori građanskog protesta u Valjevu uz poziv da se građani i večeras okupe na Desankinom vencu i u protestnoj šetnji centralnim ulicama grada.

Aktuelno

Kosidba na Rajcu - Ekipa Srbije (foto: Vlada Ivanović)
Pobednik Vuk Vučković Pre 6 sati 5 minuta

Kosidba pod kišobranima

Vuk Vučković (21) iz Preljine kod Čačka, ovogodišnji je pobednik manifestacije "Kosidba na Rajcu", organizovane po 47. put na izletištu u blizini Ljiga. Prošle godine bio je drugi, a 2017. godine...