Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
10.03.2019, 11:37

Na stazi Crni vrh za 70 dana preko 10.000 skijaša

č: | fb:

Ski sezona na stazi Crni vrh na Divčibarama, koja je počela 29. decembra prošle godine, završena je u petak 8. marta, saopšteno je iz firme koja gazduje skijalištem Divčibare Ski Resort.

 

Na stazi Crni vrh za 70 dana, koliko je trajala sezona na stazi je bilo više od 10.000 skijaša i bordera, što je za 50 posto više od prošle sezone. Po broju prodatih karata ovo je najuspešnija sezona od kada je Divčibare Ski Resort preuzelo u zakup skijalište od grada Valjeva 2016. godine.

 

Najveći broj posetilaca ovom skijalištu bio je iz Beograda, Novog  Sada i Valjeva, slede Šabac, Loznica i Obrenovac, a zatim Lazarevac, Požega, Čačak i Gornji Milanovac.

 

Ove godine održana je prva trka u organizaciji Divčibare Ski Resorta – Humanitarna trka u vožnji paralelnog slaloma. U toku ski sezone obezbeđeno je besplatno skijanje, ski škola i oprema za učenike više valjevskih srednjih škola, podeljeno je 140 beslplatnih ski karata putem društvenih mreža za skijanje ponedeljkom. Na stazi su radili: škola skijanja, ski rental i ski kafić, a svakog vikenda, kada je vreme dozvoljavalo, organizovane su ski žurke.

Ski kafić i DJ na ski stazi

Ski kafić i DJ na ski stazi (Foto: Kolubarske.rs)

Iz Divčibare Ski Resorta zahvaljuju svima koji su dolaskom, interesovanjem, komentarima i sugestijama ukazali poverenje i na taj način podržali privatnu inicijativu i trud koji ova firma ulaže da skijalište Crni vrh iz godine u godinu bude sve atraktivnije i bolje.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 11 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 8 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 7 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara