Registracija Prijava preko FB
Bilbord Grada (foto: Đorđe Đoković)
Bilbord Grada (foto: Đorđe Đoković)
15.03.2019, 08:09

Na bilbord Grada treba staviti fotografiju vladara grada

č: | fb:

Koliko je Valjevo živ grad, sa svakojakim događajima, aktivnostima, u kome dominiraju lepe vesti i uspesi, naročito gradske vlasti, najbolje se vidi na bilbordu ispred Gradske kuće.

 

Na tom bilbordu Grada, pretežno ili isključivo se obajvljuju najave manifestacija i festivala u organizaciji gradskih ustanova kultura, zatim sportski turniri i druge akcije koje podržava ili finansira Grad, kao i aktivnosti gradske vlasti.

Bilbord Grada

Bilbord Grada (Foto: Đorđe Đoković)

Bilbord Grada

Bilbord Grada (Foto: Đorđe Đoković)

Na tom bilbordu do pre nekoliko dana bila je najava dočeka Srpske nove godine, koju smo dočekali pre dva meseca, i najava pozorišnog festivala Abrofest, koji je uspešno igran i odigran od 28. septembra do 4. oktobra prošle godine.

 

U prvi mah sam zaključila da najave događaja, koji su se uveliko dogodili, "stoje" tako dugo na bilbordu zbog nemara onih koji treba da vode računa da stare poruke na vreme budu zamenjene novim. Međutim, saznajem da bi "rado menjali, ali šta staviti umesto dočeka Srpske nove godine i prošlogodišnjeg Abrofesta"? Otuda su zaključili: bolje i bajato nego ogroman prazan crni bilbord Grada u samom centru.

 

I upravo te bajate najave, jedna od oktobra prošle, a druga od januara ove godine, navode na zaključak da se u Valjevu ništa ne dešava što je vredno pažnje, reklame, hvale, nešto o čemu sugrađani treba da budu obavešteni.

 

U nameri da proverim da li je bilo išta lepo u našem gradu i vredno pažnje što se moglo naći na bilbordu, prelistala sam vesti objavljene na sajtu Grada od početka godine do danas. Prva vest objavljena je 3. januara – "Divčibare prepune posetilaca za Novu godinu", a poslednja vest je obajvljena 14. marta – "Ministar kulture u Valjevu".

 

Među 39 vesti, pet se odnosi na sednice Gradskog veća, tri su najave bojevog gađanja, dve sednice Skupštine grada, zatim vesti o prijemu sportista, obeležene godišnjice, najave događaja, obaveštenja...

 

O aktivnostima gradonečalnika, vest da je Slobodan Gvozdenović čestitao Božić, dočekao na Gradskom trgu i čestitao Srpsku novu godinu, primio odbojkašice, posetio prvorođene bebe i razgovarao sa ministrom kulture i informisanja Vladanom Vukosavljevićem.

Bilbord Grada

Bilbord Grada (Foto: Đorđe Đoković)

Bilbord Grada

Bilbord Grada (Foto: Đorđe Đoković)

 

Danas je na bilbordu, sa jedne strane, poziv za podršku akciji "Rodi se na lepom mestu", dok je sa druge strane najava programa proslave Dana grada, koja će biti bajata već 27. marta.

 

Da ne bi program proslave Dana grada stajao pola godine, poput Abrofesta, predlažem da na bilbordu bude fotografija članova Gradskog veća; stoje jedno pored drugog sa prekrštenim rukama.

 

Iz više razloga: aktivni su, s obzirom na to da je za dva i po meseca održano pet sednica Gradskog veća, drugo, što je mnogo važnije, a to je da građani Valjeva vide ko je vlast u ovom gradu, ko su ljudi koji donose odluke, kome treba da se zahvale za sveopšti napredak u gradu, za sreću i radost života u Valjevu. I treće, članovi Gradskog veća, predvođeni gradonačelnikom, ne mogu "obajatiti" bar ne četiri godine, osim ako građani ne odluče drugačije.

 

A sa druge strane bilborda treba staviti fotografiju livade u Popučkama koju je Grad kupio za privrednu zonu, i ona sigirno neće biti "bajata" bar još nekoliko meseci, a možda, slučajno privuče i pažnju nekog investitora.

Aktuelno

Građani i policija ispred kafe restorana (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 16.09.2019

Srbija je i ovde odbranjena. Koja ili kakva?

Prođe, "bez žrtava u ljudstvu i materijalu", pokušaj "parade ponosa". Spreči je "nekoliko stotina mladih", u organizaciji ovdašnjih "četnika!". Stavimo prst u dupe (stavljanje na čelo odavno ne...  · 11 komentara

Počeli radovi na putu Kamenitovac-Mratišić (foto: Kolubarske.rs)
Dva dana pre najavljenog roka 16.09.2019

Počela rekonstrukcija puta Kamenitovac-Mratišić

Počeli su radovi na rekonstrukciji puta Kamenitovac-Mratišić, deonici koja je bila pod višednevnom blokadom za teretni saobraćaj. Odblokrana je nakon obećanja da će radovi početi najkasnije 15....  · 4 komentara