Registracija Prijava preko FB
Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe Đoković)
15.03.2019, 10:38

"Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" po šesti put

č: | fb:

Građanski protest "Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" večeras, po šesti put, na Desankinom vencu od 18 časova. Na protestu će govoriti akademik Dušan Teodorović , novinari Dragan Todorović Todor i Rade Radovanović.

 

Pet nedelja građani Valjeva koriste svoje suvereno pravo da mirnim i dostojanstvenim protestnim šetnjama iskažu svoj stav o stanju u Srbiji, u Valjevu i u svakom drugom gradu i opštini u Srbiji.

 

"A stanje je svuda isto. Urušene institucije, unižena pravna država, bahati lokalni podanici, zarad zaštite lika i (ne)dela Vođe, prete, ucenjuju, pale imovinu, zloupotrebljavaju javna dobra. Jedino u čemu su uspešni je sejanje mržnje i straha", navodi Organizacioni odbor građanskih protesta.

 

Dodaju da je najtužnija činjenica da su neki ljudi gubili živote dok su oni osvajali kvadratne metre stambenog prostora i osiromašivanjem države i građana bogatili sebe i svoje podanike.

 

"Od perjanika došli su u poziciju koja je pogubna za državu i društvo. Krvlju zaprljane šinjele zamenili su skupocenim evropskim odelima, huškačku retoriku zamenili su kvazievropskim i populističkim floskulama i izjavama. I dok ista ta Evropa ćuti, građanke i građani Srbije, mirnim i dostojanstvenim protestnim šetnjama, demonstriraju jasan otpor trenutnom stanju u društvu. Svaki korak koji se napravi tokom šetnji je korak ka slobodi, korak ka pravnoj državi", poručili su organizatori protesta u Valjevu.

 

Ističu da je jasno da svako ko šeta ne čini to da bi se došlo do kozmetičke personalne zamene, nego zbog toga što želi promene koje će "u fokus svega staviti pravnu državu koja će u svakom trenutku biti sposobna da zajedno sa građanima gradi pravedno i solidarno društvo. Društvo u kojem su građani, a ne podanici ključni akteri".

 

Nakon okupljanja na Desankinom vemcu i obraćanja akademika i novinara, uslediće protestna šetnja uobičajenom trasom: Ulica vojvode Mišića-Pantićeva-Uzun Mirkova-Karađorđeva-Gradski trg.

 

Aktuelno

Bombardovana zgrada SUP-a (foto: Revija Kolubara)
Bombardovanje Pre 3 sati 42 minuta

Dve decenije od NATO agresije

NATO agresija na Srbiju, odnosno tadašnju SRJ, počela je na današnji dan pre 20 godina. Za 78 dana poginulo je između 1.200 i 2.500 ljudi. Prve NATO bombe na Valjevo su bačene 14. aprila 1999....

Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona
Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona", sedmi put Pre 1 dan

"Ne smemo stati i ne smemo se prebrojavati"

"Zbog istine, slobode, pravde, poštovanja zakona, budućnosti, ne smemo stati i ne smemo se prebrojavati, jer u ovom trenutku je najmanje važno koliko nas ima, važno je da smo zajedno", poručila je...  · 1 komentar