Registracija Prijava preko FB
Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe Đoković)
15.03.2019, 10:38

"Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" po šesti put

č: | fb:

Građanski protest "Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" večeras, po šesti put, na Desankinom vencu od 18 časova. Na protestu će govoriti akademik Dušan Teodorović , novinari Dragan Todorović Todor i Rade Radovanović.

 

Pet nedelja građani Valjeva koriste svoje suvereno pravo da mirnim i dostojanstvenim protestnim šetnjama iskažu svoj stav o stanju u Srbiji, u Valjevu i u svakom drugom gradu i opštini u Srbiji.

 

"A stanje je svuda isto. Urušene institucije, unižena pravna država, bahati lokalni podanici, zarad zaštite lika i (ne)dela Vođe, prete, ucenjuju, pale imovinu, zloupotrebljavaju javna dobra. Jedino u čemu su uspešni je sejanje mržnje i straha", navodi Organizacioni odbor građanskih protesta.

 

Dodaju da je najtužnija činjenica da su neki ljudi gubili živote dok su oni osvajali kvadratne metre stambenog prostora i osiromašivanjem države i građana bogatili sebe i svoje podanike.

 

"Od perjanika došli su u poziciju koja je pogubna za državu i društvo. Krvlju zaprljane šinjele zamenili su skupocenim evropskim odelima, huškačku retoriku zamenili su kvazievropskim i populističkim floskulama i izjavama. I dok ista ta Evropa ćuti, građanke i građani Srbije, mirnim i dostojanstvenim protestnim šetnjama, demonstriraju jasan otpor trenutnom stanju u društvu. Svaki korak koji se napravi tokom šetnji je korak ka slobodi, korak ka pravnoj državi", poručili su organizatori protesta u Valjevu.

 

Ističu da je jasno da svako ko šeta ne čini to da bi se došlo do kozmetičke personalne zamene, nego zbog toga što želi promene koje će "u fokus svega staviti pravnu državu koja će u svakom trenutku biti sposobna da zajedno sa građanima gradi pravedno i solidarno društvo. Društvo u kojem su građani, a ne podanici ključni akteri".

 

Nakon okupljanja na Desankinom vemcu i obraćanja akademika i novinara, uslediće protestna šetnja uobičajenom trasom: Ulica vojvode Mišića-Pantićeva-Uzun Mirkova-Karađorđeva-Gradski trg.

 

Aktuelno

Kamere (foto: Kolubarske.rs)
Podeljeno 7,3 miliona dinara za informisanje Pre 2 sati 44 minuta

Iz budžeta Valjeva skoro polovina novca za projekte van Valjeva

Iz budžeta Valjeva za 21 projekat u oblasti javnog informisanja izdvojeno je 7,3 miliona dinara. Za deset projekata van Valjeva, najviše iz Beograda i po jedan iz Niša i Šapca, i dve valjevske...

Cveće na spomenik pilotu Milenku Pavloviću  (foto: Đorđe Đoković)
Polaganjem cveća obeležena godišnjica Pre 5 sati 51 minuta

NATO agresiju ne smemo ni zaboraviti ni oprostiti

"Taj stepen razaranja, taj stepen žrtava i taj stepen agresije na jednu zemlju i jedan narod ne smemo nikada ni zaboraviti ni oprostiti", poručeno je danas na obeležavanju dve decenije od NATO...

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 8 sati 25 minuta

Zakuni se

"Bolje ispasti budala, nego ispasti iz voza", Max Bunker....

Protest 1 od 5 miliona u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 6 sati 43 minuta

Važan je početak, ali on ima kraj...

Protestna okupljanja i "šetnje" traju dovoljno dugo da im se može i treba "gledati i u zube". Ne samo zlonamerno, kako se sa odgovarajuće strane gledalo i pre nego što je do njih došlo......