Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
19.03.2019, 10:40

Koncert Merime Njegomir

č: | fb:

U okviru programa obeležavanja Dana grada Valjeva, gradsko rukovodstvo sugrađanima poklanja koncert Merime Njegomir. Ulaz za koncert, koji će biti održan večeras od 20 časova u Centru za kulturu, je slobodan a građani kartu mogu preuzeti na blagajni Centra za kulturu od 17 do 20 časova. 

 

U isto vreme kada i poklon koncert, takođe u okviru obeležavanja Dana grada, u gradskoj biblioteci biće predstavljena knjiga "Zabluda Svetog Sebastijana", Vladimira Tabaševića, dobitnika NIN-ove nagrade.

 

Centralni događaj proslave Dana Valjeva je svečana akademija sa dodelom nagrada najuspešnijim pojedincima i kolektivima, koja će se održati u podne 20. marta u Centru za kulturu. Pored Svečane akademije, biće otvorena izložba "Jerinin grad Brangović-Grad pre trga" u Narodnom muzeju u 19 časova.

 

Otvaranje izložbe fotografija "Za srpsku vojsku-jedna zaboravljena priča" iz knjige istoričarke dr Mile Mihajlović je 21. marta u 19 časova u holu Centra za kulturu.

 

U ponedeljak, 25. marta poklon projekcija filma "Tri karte za Holivud" u Bioskopu 85, dok će izložba dečjih radova biti otvorena 26. marta u 18 časova u IUS "Radovan Trnavac Mića".

 

Program proslave Dana grada završava se u sredu 27. marta na Svetski dan pozorišta kada će Gradsko pozoriše Abrašević odigrati predstavu "Kokoška" na sceni Centra za kulturu u 20 časova.

 

I ove godine za Dan grada Valjeva biće organizovan tradicionalni Juniorski košarkaški turnir Valjevo 2019. Na turniru, koji se igra u hali sportova od 22. do 24. marta, učestvuju beogradski klubovi Partizan, Crvena zvezda i Mega Bemaks, zagrebačka Cibona, ljubljanska Olimpija, Budućnost iz Podgorice, Lokomotiva iz ruskokog grada Kubanj i valjevski košarkaški klub U17HOPES.

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 22 sati 28 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 22 sati 28 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara