Registracija Prijava preko FB
Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe Đoković)
22.03.2019, 10:40

"Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" po sedmi put

č: | fb:

Građanski protest "Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" večeras, po sedmi put, na Desankinom vencu od 18 časova. Na protestu će govoriti Marinika Tepić, samostalna narodna poslanica u Skupštini Srbije i Ljubomir Radović, samostalni odbornik u Skupštini grada.

 

"Već nekoliko meseci građanke i građani Srbije šetaju i protestuju. Preko 100 gradova i opština je obeleženo na mapi protesta. Brojni su razlozi zašto su ljudi na ulicama. Svi razlozi i svi zahtevi se mogu svesti u jednu reč – sloboda. Sloboda u kojoj će institucije biti vidljive i u službi građanki i građana. Sloboda u kojoj se u medijima mogu pročitati i zabavni sadržaji, ali tek nakon što isti ti mediji profesionalno i odgovrno izveste javnost o temama od javnog interesa.

 

Sloboda u kojoj se fakultetska diploma ne kupuje, u kojoj se doktorira na osnovu svog znanja, a ne falsifikata. Sloboda u kojoj su penzije Ustavom zajemčeno pravo, a plate zarađene i isplaćene na vreme. Sloboda u kojoj se uvažava različitost i drugačije mišljenje. Sloboda u kojoj građanke i građani učestvuju u donošenju odluka, sloboda u kojoj se za zloupotrebu službenog položaja krivično odgovara.

 

Sloboda u kojoj nije potrebno mito da bi se ostvarilo neko Ustavom garantovano pravo. Sloboda u kojoj je državna funkcija nije pitanje privilegije, već časti i odgovornosti", navodi Organozacioni odbor uz poziv građanima Valjeva da se pridruže sedmoj protestnoj šetnji sa svojim razlozima i svojim zahtevima.

 

"Svaki korak u toj šetnji je korak bliže slobodi. Do slobode se može doći samo promenom. Zamena je samo kratkotrajan predah za sve one koji su svojim činjenjem i nečinjenjem doprineli da građanke i građani Srbije šetaju. Do slobode", poručuju organizatori.

 

Nakon okupljanja na Desankinom vemcu i obraćanja poslanika i odbornika, uslediće protestna šetnja Ulica vojvode Mišića-Karađorđeva-Dušanova-Pantićeva-Sinđelićeva-Karađorđeva-Gradski trg.

Aktuelno

Kosidba na Rajcu - Ekipa Srbije (foto: Vlada Ivanović)
Pobednik Vuk Vučković Pre 5 sati 20 minuta

Kosidba pod kišobranima

Vuk Vučković (21) iz Preljine kod Čačka, ovogodišnji je pobednik manifestacije "Kosidba na Rajcu", organizovane po 47. put na izletištu u blizini Ljiga. Prošle godine bio je drugi, a 2017. godine...