Registracija Prijava preko FB
Kamere (foto: Kolubarske.rs)
Kamere (foto: Kolubarske.rs)
25.03.2019, 13:57

Iz budžeta Valjeva skoro polovina novca za projekte van Valjeva

č: | fb:

Načelnik Gradske uprave Jelica Panjković-Tešić potpisala je rešenje o raspodeli 7,3 miliona dinara za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja, koje je predložila Komisija za izbor projekata.

 

Po oceni Komisije, od 45 projekata koliko je pristiglo na konkurs, biće sufinansiran 21 projekat, a na spisku su i oni čije je sedište van Valjeva. Najviše ih je, osam, iz Beograda i po jedno iz Niša i Šapca.

 

Od 7,3 miliona dinara za projekte sa kojima su konkurisala preduzeća, agencije i udruženja van Valjeva opredeljeno je 3.110.000 dinara i 2.710.000 dinara za dve valjevske televizije. Ostalim projektima iz Valjeva pripalo je ukupno 1.480.000 dinara, a od tog iznosa najviše novca 480.000 dinara dobio je Studio M Ljubiša Milutinović.

 

Poređenja radi, samo dva "gradonačelnikova čoveka" , Zorica Jelača (1.100.000) i Marko Aćimović (910.000) dobili su više novca od svih valjevskih projekata, ne računajući televizije, uključujući i "omiljeni" Studio M.

 

Projekti koje grad sufinansira sa 7,3 miliona dinara

  

Najviše novca 1,85 miliona dinara odobreno je "Vujić televiziji" za projekat "Vreme je za nas" - istraživačko informativna serija emisija o srednjoškolskom obrazovanju u Valjevu i okoliniu 2019. godini. Projekat "Važni su građani" Televizije Valjevo Plus podržan je sa 860.000 dinara.

 

Beogradsko udruženje građana "Zajedno do jednakosti" za projekat "Bela kuga-naša briga" dobilo je 700.000 dinara, dok je beogradsko preduzeće za informisanje INFO 24 Media za projekat "Gradske teme Valjeva" dobilo pola miliona dinara.

 

Agencija za produkciju, marketing i modu Studio M Ljubiša Milutinović za projekat "Deca i talenti" dobio je 480.000 dinara, projekat "Gojazno nije zdravo" beogradskog Preduzeća za informisanje i marketing mreža radio stanica, televizija Global Media Broadcast biće sufinansiran sa 410.000 dinara, dok je beogradsko preduzeće In network solution za projekat "Glas jednakosti" iz budžeta Valjeva dobilo 400.000 dinara.

 

Projekat "Mi smo Romi, Valjevo je i naš grad", Radio 014 biće sufinansiran sa 300.000 dinara, za projekat "Informiši se", sa kojim je konkurisala Slađana Stevanović PR veb portal, odobreno je 250.000 dinara.

 

Beogradski SOS kanal Plus za projekat "Budućnost na planeti" dobio je 220.000 dinara, koliko i projekat "Podizanje kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom", sa kojim je konkurisao Nenad Kudić PR atelje za oblikovanje i izradu predmeta od drveta Jelena ART JK Valjevo, dok je beogradsko preduzeće Media advertising doo za projekat "Nas je 10 %" dobilo 210.000 dinara.

 

Po 160.000 dinara odobreno je za projkete "Valjevo ima rešenje za aerozagađenje", Bojan Jovanović PR Agencija za izradu veb portala Titan Web Design i "Valjevske svetinje" sa kojim je konkurisala Televizija AS Šabac.

 

Beogradsko preduzeće Simona 2014. za projekat "Krajina u srcu" dobilo je 120.000 dinara, Udruženje za informisanje putem elektronskih printanih medija Rom pres iz Niša za projekat "Romi u fokusu" dobilo je 90.000 dinara.

 

Sa po 70.000 dinara biće sufinansiran projekat "Hram Pokrova Presvete Bogorodice -180 godina postojanja" sa kojim je konkurisao Radio pravoslavne eparhije "Istočnik" i projekar "Potere" sa kojim je konkurisao Živorad Janković PR Rediteljsko producentska delatnost produkcija Šešir.

 

Za projekat "Sve o javnim nabavkama" Kolubarske doo Valjevo (Kolubarske.rs) opredeljeno je 60.000 dinara, dok je 50.000 dinara izdvojeno za projekat "Mladi i alkoholizam" sa kojim je konkurisala Slavica Savić Vujanac PR Veb portal Vamedia.

 

U zapisniku sa sednice Komisije piše da su članovi Komisije čiji je predsednik bio novinar Aleksandar Simić i članovi Miloš Lazić, Danijela Ivanković i Jovan Stojić, novinari, kao i Jelena Lekić-Nikolić, master u kulturi, razmatrali svaku prijavu pojedinačno i izabrali 21 projekat koji će biti sufinansiran iz budžeta Valjeva.

 

Aktuelno

Građani i policija ispred kafe restorana (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 minuta

Srbija je i ovde odbranjena. Koja ili kakva?

Prođe, "bez žrtava u ljudstvu i materijalu", pokušaj "parade ponosa". Spreči je "nekoliko stotina mladih", u organizaciji ovdašnjih "četnika!". Stavimo prst u dupe (stavljanje na čelo odavno ne...

Počeli radovi na putu Kamenitovac-Mratišić (foto: Kolubarske.rs)
Dva dana pre najavljenog roka Pre 1 sati 58 minuta

Počela rekonstrukcija puta Kamenitovac-Mratišić

Počeli su radovi na rekonstrukciji puta Kamenitovac-Mratišić, deonici koja je bila pod višednevnom blokadom za teretni saobraćaj. Odblokrana je nakon obećanja da će radovi početi najkasnije 15....  · 2 komentara

Raskrsnica Sinđelićeve i Karađorđeve (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 1 sati

Novi režim saobraćaja u Sinđelićevoj ulici

Od danas važi novi režim saobraćaja u Sinđelićevoj ulici. Iz leve trake samo levo, iz desne pravo i desno. Rešenjem Gradske uprave Valjevo data je saglasnost na ove izmene, shodno preporukama...  · 9 komentara