Mina Tadić i Bojana Perić (foto: Kolubarske.rs)
Mina Tadić i Bojana Perić (foto: Kolubarske.rs)
10.04.2019, 06:56

"Dani domaćih" u Europromu i u aprilu

č: | fb:

Kampanja vajevskog "Europroma" pod nazivom "Dani domaćih", u okviru koje se svakog meseca predstavlja po jedan ili više domaćih proizvođača, nastavljena je i u aprilu.

 

Ovaj put potrošači će u svim maloprodajnim objekatima "Europroma" imati priliku da po specijalnim akcijskim cenama kupe proizvode kompanije "Nektar" iz Bačke Palanke u okviru "Dana Nektara".

 

PR menadžer "Europroma" Bojana Perić je podsetila da kampanja promocije domaćih proizvoda traje već osam meseci i da je za to vreme u fokusu bilo osam nacionalnih kompanija, kao i sedam lokalnih i regionalnih, ili domaćih proizvođača.

  

Do sada su se, u okviru kapmanje "Dani domaćih", potrošačima predstvili i po povoljnim cenama ponudili svoje proizvode "Jaffa", "Neoplanta", "Knjaz Miloš", "Soko štark", "Zlatiborac", "Bambi" i "Nektar", kao i lokalni proizvođači mlekare "Kačarević" i "Agro Maja", "Europek", "S-Produkt", "Aronko", "Jablanik" i pekara "Beljić".

 

Bojana Perić navodi da nije slučajno pobrojala i danas sve domaće proizvođače učesnike kampnje "Dani domaćih". Kaže da je imala potrebu to da učini zbog toga što mnoga istraživanja pokazuju da bi potrošači u većoj meri kupovali domaće proizvode ukoliko bi bili jasno obeleženi da su proizvedeni na teritroriji Srbije.

  

- Jedan od ciljeva kampanje "Dani domaćih" upravo jeste da odrasle podsetimo ko su kvalitetni domaći proizvođači, koji decenijama postoje i proizvode u Srbiji, a mladima da predstavimo te proizvođače. Drugi cilj kampanje bio je, a i ostao, da odgovorimo na pitanje zašto domaće. Kada to pitanje postavimo potrošačima, prva njihova asocijacija je vezana za malog, lokalnog proizvođača, ili na nacionalnu kompaniju, i odgovaraju da domaće kupuju jer znaju od kojih sirovina je napravljeno, znaju da je kvalitetan proizvod, i da kupovinom tih proizvoda pomažu porodicama vlasnika firmi da kvalitetnije žive i da napreduju u poslu i na tržištu - rekla je Bojana Perić.

Bojana Perić

Bojana Perić (Foto: Kolubarske.rs)

 

Ona je podsetila na izjavu ekonomista koji objašnjavaju da od 100 dinara potrošenih na kupovinu domaće robe, čak 95 dinara ostaje u Srbiji, i taj novac odlazi na plate, penzije, zdravstvo, obrazovanje, kulturu..., jednom rečju utiče na kvalitet života u Srbiji. Kupovinom stranih proizvoda veliki deo novca odlazi van naše zemlje.

 

- Naravno, ni ovog puta ne želimo da pošaljemo poruku da uvek treba kupovati samo domaće, niti da vršimo pritisak na potrošača. U prodavnicama "Europroma" su 80 posto domaći proizvodi, ostatak je uvozna roba, što znači da mi našim kupcima nudimo mogućnost izbora. Ali i ističemo da treba kupovati kvalitetan i cenovno prihvatljiv proizvod, a to je domaća roba - ukazala je Perić.

 

Mina Tadić, direktor korporativnih komunikacija u kompaniji "Nektar", kaže da kompanija podržava sve one aktivnosti koje imaju za cilj promociju domaćih proizvođača.

 

- Za 20 godina postojanja prešli smo dug put od malog porodičnog biznisa do regionalnog lidera u proizvodnji voćnih sokova ostvarivši preko milijardu evra bruto dodate vrednosti u Srbiji od osnivanja. Kvalitet "Nektar" sokova dolazi iz potpuno zaokruženog procesa proizvodnje i to na domaćem terenu - rekla je Tadić.

Mina Tadić

Mina Tadić (Foto: Kolubarske.rs)

 

Navela je da komapnija iz Bačke Palanke sarađuje sa preko 10 hiljada poljoprivrednika iz Srbije, kao i da ima sopstvene plantaže voća koje se prostiru na preko 650 hektara. Posebno su ponosni na činjenicu da "Nektar" ima najveći kapacitet primarne prerade voća u Srbiji i u regionu, koja iznosi 120 hiljada tona godišnje. Najveći deo prerade voća se odvija na tri lokacije u Srbiji – u Bačkoj Palanci, u Vladičinom Hanu i Arilju.

 

- Danas zajedno promovišemo domaći kvalitet, kvalitet koji dolazi sto posto iz domaće proizvodnje, jer samo tako možemo zajedno da doprinesemo razvoju srpske privrede - poručila je Mina Tadić.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 17 sati 7 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 17 sati 8 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara