Registracija Prijava preko FB
Protest
Protest "Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe Đoković)
12.04.2019, 11:20

Deseti protest "Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona"

č: | fb:

Na desetom protestu "Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" večeras na Desankinom vencu od 19.30 časova govoriće poslanik Balša Božović; Aida Ćorović, borac za ljudska prava; Srđan Milivojević, bivši Otporaš; Radomir Lazović iz udruženja "Ne davimo Beograd" i Marija Simić Lazarević iz udruženja "Jasno i glasno", Požarevac.

 

Kako navode organizatori u večerašnjem pozivu, "po deseti jubilarni put okupićemo se na Desankinom vencu i po deseti put dočekaćemo jedni druge osmehom kojim se dočekuju prijatelji".

 

Kažu da je ovo prilika i da zahvale svima koji će, kao i u proteklih devet susreta, dignutog čela prošetati našim gradom, mirno, građanski, dostojanstveno. I odlučno.

 

"Da ih se ne plašimo to smo već pokazali. To što eksponenti jedne propale politike svoje sledbenike plaše našim gnevom samo je bedni pokušaj da nekako odbrane svoje sinekure, svoje masne javne nabavke, svoja službena vozila, ministarstva sa i bez portfelja, i sve druge plodove korupcije u koju su se zaglibili da guše.

 

Oni, i one, glume strah pred kamerama medija koji će jednog dana i zvanično biti upisani u registar čankoliza, jeftino kupljenih falsifikatora istine i registar besramnih lažova.

 

Sve bajke o zlatnom dobu pale su u vodu pred statističkom istinom da preko 50 hiljada mladih i obrazovanih svake godine napusti državu čiji su lideri regionalni lideri u laži i opsenama. Strah koji šire među svojim pristalicama poslednji je pokušaj da se sačuva osvojeni plen pred plimom koja nezadrživo nailazi.

 

Oni koji imaju razloga da se plaše, uostalom, i treba da budu zaplašeni. Straha ne treba da bude kod običnih ljudi koji su u nesreći svojoj poverovali u bajke i opsene, onih koji od velikih obećanja nisu, kao ni mi, imali nikakve koristi. Jedan brod uskoro tone. Nama će sumnjivi biti baš oni koji prvi počnu da ga napuštaju", piše u pozivu za večerašnji deseti po redu građanski protest.

 

Večerašnja protestna šetnja je Karađorđevom ulicom, Ulicom Vuka Karadžića, Knez-Mihailovom, Sinđelićevom i natrag Karađorđevom.

 

 

Aktuelno

Gradska parcela u Industrijskoj zoni (foto: Đorđe Đoković)
Grad prodao svoju parcelu u Grabovici Pre 11 sati 33 minuta

"Pao" prvi milion!

Od četiri parcele koje je Grad ponudio na prodaju, tri u "Stefilu" i jedna u Donjoj Grabovici kod škole, prodata je za milon dinara samo parcela u Grabovici. Vlast u budžetu od prodaje imovine...

Nagrađeni učenici (foto: Miroslava Kojić)
I ove godine u aprilu Pre 6 sati 49 minuta

Izbor najboljih recitatora

Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog" održana je u prepunoj ljiškoj biblioteci. Takmičilo se gotovo 50 učenika OŠ "Sava Kerković" Ljig, OŠ "Sestre Pavlović" Belanovica i SŠ "1300...

Novine (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 9 sati 37 minuta

Ua tabloidno, a ne tabloidi!

Kukanje nad ovim i onim "u današnjici", staro je koliko i razlikovanje prošlog i vremena današnjeg. S tim što je prošlo dobro staro, uglavnom zato što je prošlo ili što se preguralo. Kukanje...

Svi kao jedan – 1 od 5 miliona - Beograd (foto: Lokalni fronta Va)
Solidarno grade novu političku snagu Pre 1 dan 6 sati

Lokalni front Va pristupio Građanskom frontu

Udruženje građana Lokalni front Va pristupilo je asocijaciji Građanski front, koju do sada čini 13 udruženja i pokreta, kako bi gradili novu političku snagu koja će životne probleme građana moći da...  · 8 komentara