Zgrada Udruženja boraca (foto: Kolubarske.rs)
Zgrada Udruženja boraca (foto: Kolubarske.rs)
14.04.2019, 10:43

Udruženju boraca 1,3 miliona, za SUBNOR 700 hiljada dinara

č: | fb:

Udruženje boraca rata od 1990. godine za Program "Negovan" iz gradskog budžeta dobilo je 1,3 miliona dinara, dok je Savezu udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Valjevo (SUBNOR) opredeljeno 700 hiljada dinara.

 

Rešenje o dodeli sredstava za finansiranje programa koja realizuju udruženja u oblasti boračko-invalidske zaštite, za koje je ove godine u budžetu Valjeva planirano dva miliona dinara, potpisao je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

 

Na konkurs za dodelu sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koja realizuju udruženja u oblasti boračko-invalidske zaštite u cilju poboljšanja položaja ratnih vojnih invalida, boraca i porodica plaih boraca grada Valjeva, javila su se dva udružena - Udruženje boraca rata od 1990. godine i SUBNOR.

 

Komisija za izbor programa, čiji je predsednik Miroljub Ivanović, a članovi Milan Gajić i Živojin Vojinović, vrednovala je i rangirala pristigle prijave. Tako je program "Negovan", Udruženja boraca rata od 1990. godine, ocenjen sa 69,50 bodova, dok je Program "Kolubara", Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Valjevo ocenjen sa 52,50 bodova.

 

Podsećam, nekoliko dana nakon što je raspisan konkurs za finansiranje programa koja realizuju udruženja u oblasti boračko-invalidske zaštite, oglasio se saopštenjem za javnost predsednik Udruženja boraca rata od 1990. godine Ljubomir Bradić, koji je izrazio sumnju da će "konkurs biti namešten", smatrajući da "novoizabrana komisija za izbor programa iz oblasti boračko-invalidske zaštite nije kompetentna da bi ocenjivala programe iz te oblasti".

 

"Očigledno je tačan podatak da će Rajku Milinkoviću (novoizabrani predsednik Opštinskog odbora SUBNOR-a Valjevo i član SNS, prim. aut.) dati obećanih milion dinara, iako ne može da dobije ta sredstva jer nema uslova... Tako gradonačelnik direktno utiče na lečenje bolesnih boraca, ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca", napisao je u saopštenju za javnost.

 

Bradić je izneo i ozbiljne optužbe na račun gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića tvrdeći da je Gvozdenović "tražio novac od programa koji mu nisam dao".

 

Predsednik Udruženja boraca rata od 1990. godine na kraju saopštenja za javnost, koje je medijima dostavio krajem januara nekoliko dana nakon što je raspisan konkurs, je poručio: "Mi ćemo sa našim narodom izaći na ulicu, dosta je bahatosti Gvozdenovića, nećemo više to da trpimo!". 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara