Registracija Prijava preko FB
Gradska parcela u Industrijskoj zoni (foto: Đorđe Đoković)
Gradska parcela u Industrijskoj zoni (foto: Đorđe Đoković)
18.04.2019, 06:53

"Pao" prvi milion!

č: | fb:

Koliko je Valjevo interesantno investitorima i koliko su zainteresovani za gradnju proizvodnih pogona, najbolje pokazuje to što se na oglas, koji je raspisao Grad, za prodaju tri parcele u Industrijskoj zoni "Stefil" niko nije javio.

 

Od dolaska na vlast 2016. godine, vladajuća koalicija naprednjaka i socijalista, obećavala je dolazak većih investitora sa različitih strana, poput Italije, Nemačke, Turske, pa čak i iz Indije. Skoro tri godine gradska vlast uz nove investitore obećava i na stotine novih radnih mesta. Međutim ni traga ni glasa ni od investitora, ni od novih radnih mesta.

 

Od četiri parcele, tri u Industrijskoj zoni "Stefil" i jedna u Donjoj Grabovici, koje je Grad ponudio na prodaju pre mesec dana, prodata je samo jedna i to ona u Donjoj Grabovici. Prema saznanjima Kolubarskih.rs kupac je povratio porodičnu imovinu koja je ranije prodata školi u Donjoj Grabovici. Parcelu površine 15,8 ari platio je devet hiljada evra ili 200 evra više od početne cene.

 

Zainteresovanih kupaca za tri parcele u Industrijskoj zoni "Stefil", ukupne površine od oko 100 ari po početnoj ceni od 110.000 evra ili za 13 miliona dinara, nije bilo.

 

U oglasu za prodaju parcela u "Stefilu" piše da je "građevinsko zemljište delimično komunalno opremljeno (bez izgrađene javne kanalizacione mreže). Na parceli postoji trafo stanica koja nije upisana u katastarsku evidenciju. Kupac preuzima obavezu da o svom trošku izvrši radove na dodatnom uređenju zemljišta".

 

U budžetu za 2019. godinu od prodaje nekretnina u vlasništvu Grada planiran je prihod od 355 miliona dinara. Nakon prodaje parcele u Donjoj Grabovici, što je prva ovogodišnja prodaja, ostvaren je prihod od milion dinara. Ostalo je još 354 miliona dinara da Grad "zaradi" u narednih osam meseci od prodaje svoje imovine.

Aktuelno

Kosidba na Rajcu - Ekipa Srbije (foto: Vlada Ivanović)
Pobednik Vuk Vučković Pre 5 sati 17 minuta

Kosidba pod kišobranima

Vuk Vučković (21) iz Preljine kod Čačka, ovogodišnji je pobednik manifestacije "Kosidba na Rajcu", organizovane po 47. put na izletištu u blizini Ljiga. Prošle godine bio je drugi, a 2017. godine...