Gradska parcela u Industrijskoj zoni (foto: Đorđe Đoković)
Gradska parcela u Industrijskoj zoni (foto: Đorđe Đoković)
18.04.2019, 06:53

"Pao" prvi milion!

č: | fb:

Koliko je Valjevo interesantno investitorima i koliko su zainteresovani za gradnju proizvodnih pogona, najbolje pokazuje to što se na oglas, koji je raspisao Grad, za prodaju tri parcele u Industrijskoj zoni "Stefil" niko nije javio.

 

Od dolaska na vlast 2016. godine, vladajuća koalicija naprednjaka i socijalista, obećavala je dolazak većih investitora sa različitih strana, poput Italije, Nemačke, Turske, pa čak i iz Indije. Skoro tri godine gradska vlast uz nove investitore obećava i na stotine novih radnih mesta. Međutim ni traga ni glasa ni od investitora, ni od novih radnih mesta.

 

Od četiri parcele, tri u Industrijskoj zoni "Stefil" i jedna u Donjoj Grabovici, koje je Grad ponudio na prodaju pre mesec dana, prodata je samo jedna i to ona u Donjoj Grabovici. Prema saznanjima Kolubarskih.rs kupac je povratio porodičnu imovinu koja je ranije prodata školi u Donjoj Grabovici. Parcelu površine 15,8 ari platio je devet hiljada evra ili 200 evra više od početne cene.

 

Zainteresovanih kupaca za tri parcele u Industrijskoj zoni "Stefil", ukupne površine od oko 100 ari po početnoj ceni od 110.000 evra ili za 13 miliona dinara, nije bilo.

 

U oglasu za prodaju parcela u "Stefilu" piše da je "građevinsko zemljište delimično komunalno opremljeno (bez izgrađene javne kanalizacione mreže). Na parceli postoji trafo stanica koja nije upisana u katastarsku evidenciju. Kupac preuzima obavezu da o svom trošku izvrši radove na dodatnom uređenju zemljišta".

 

U budžetu za 2019. godinu od prodaje nekretnina u vlasništvu Grada planiran je prihod od 355 miliona dinara. Nakon prodaje parcele u Donjoj Grabovici, što je prva ovogodišnja prodaja, ostvaren je prihod od milion dinara. Ostalo je još 354 miliona dinara da Grad "zaradi" u narednih osam meseci od prodaje svoje imovine.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 3 sati 13 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 10 sati 10 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 10 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara