Registracija Prijava preko FB
Gradska parcela u Industrijskoj zoni (foto: Đorđe Đoković)
Gradska parcela u Industrijskoj zoni (foto: Đorđe Đoković)
18.04.2019, 06:53

"Pao" prvi milion!

č: | fb:

Koliko je Valjevo interesantno investitorima i koliko su zainteresovani za gradnju proizvodnih pogona, najbolje pokazuje to što se na oglas, koji je raspisao Grad, za prodaju tri parcele u Industrijskoj zoni "Stefil" niko nije javio.

 

Od dolaska na vlast 2016. godine, vladajuća koalicija naprednjaka i socijalista, obećavala je dolazak većih investitora sa različitih strana, poput Italije, Nemačke, Turske, pa čak i iz Indije. Skoro tri godine gradska vlast uz nove investitore obećava i na stotine novih radnih mesta. Međutim ni traga ni glasa ni od investitora, ni od novih radnih mesta.

 

Od četiri parcele, tri u Industrijskoj zoni "Stefil" i jedna u Donjoj Grabovici, koje je Grad ponudio na prodaju pre mesec dana, prodata je samo jedna i to ona u Donjoj Grabovici. Prema saznanjima Kolubarskih.rs kupac je povratio porodičnu imovinu koja je ranije prodata školi u Donjoj Grabovici. Parcelu površine 15,8 ari platio je devet hiljada evra ili 200 evra više od početne cene.

 

Zainteresovanih kupaca za tri parcele u Industrijskoj zoni "Stefil", ukupne površine od oko 100 ari po početnoj ceni od 110.000 evra ili za 13 miliona dinara, nije bilo.

 

U oglasu za prodaju parcela u "Stefilu" piše da je "građevinsko zemljište delimično komunalno opremljeno (bez izgrađene javne kanalizacione mreže). Na parceli postoji trafo stanica koja nije upisana u katastarsku evidenciju. Kupac preuzima obavezu da o svom trošku izvrši radove na dodatnom uređenju zemljišta".

 

U budžetu za 2019. godinu od prodaje nekretnina u vlasništvu Grada planiran je prihod od 355 miliona dinara. Nakon prodaje parcele u Donjoj Grabovici, što je prva ovogodišnja prodaja, ostvaren je prihod od milion dinara. Ostalo je još 354 miliona dinara da Grad "zaradi" u narednih osam meseci od prodaje svoje imovine.

Aktuelno

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja Pre 7 sati 45 minuta

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...

Podela paketa (foto: www.mionica.rs)
U okviru projekta Švajcarska agencija za razvoj i saradnju Pre 3 sati 53 minuta

Podela humanitarnih paketa u Mionici

Predstavnici Asocijacije "Duga" i opštine Mionica su počeli sa podelom humanitarnih paketa za 65 socijalno najugroženijih porodica. U okviru projekta "Odgovor na KOVID-19 pandemiju na teritoriji...