Registracija Prijava preko FB
Gradska parcela u Industrijskoj zoni (foto: Đorđe Đoković)
Gradska parcela u Industrijskoj zoni (foto: Đorđe Đoković)
18.04.2019, 06:53

"Pao" prvi milion!

č: | fb:

Koliko je Valjevo interesantno investitorima i koliko su zainteresovani za gradnju proizvodnih pogona, najbolje pokazuje to što se na oglas, koji je raspisao Grad, za prodaju tri parcele u Industrijskoj zoni "Stefil" niko nije javio.

 

Od dolaska na vlast 2016. godine, vladajuća koalicija naprednjaka i socijalista, obećavala je dolazak većih investitora sa različitih strana, poput Italije, Nemačke, Turske, pa čak i iz Indije. Skoro tri godine gradska vlast uz nove investitore obećava i na stotine novih radnih mesta. Međutim ni traga ni glasa ni od investitora, ni od novih radnih mesta.

 

Od četiri parcele, tri u Industrijskoj zoni "Stefil" i jedna u Donjoj Grabovici, koje je Grad ponudio na prodaju pre mesec dana, prodata je samo jedna i to ona u Donjoj Grabovici. Prema saznanjima Kolubarskih.rs kupac je povratio porodičnu imovinu koja je ranije prodata školi u Donjoj Grabovici. Parcelu površine 15,8 ari platio je devet hiljada evra ili 200 evra više od početne cene.

 

Zainteresovanih kupaca za tri parcele u Industrijskoj zoni "Stefil", ukupne površine od oko 100 ari po početnoj ceni od 110.000 evra ili za 13 miliona dinara, nije bilo.

 

U oglasu za prodaju parcela u "Stefilu" piše da je "građevinsko zemljište delimično komunalno opremljeno (bez izgrađene javne kanalizacione mreže). Na parceli postoji trafo stanica koja nije upisana u katastarsku evidenciju. Kupac preuzima obavezu da o svom trošku izvrši radove na dodatnom uređenju zemljišta".

 

U budžetu za 2019. godinu od prodaje nekretnina u vlasništvu Grada planiran je prihod od 355 miliona dinara. Nakon prodaje parcele u Donjoj Grabovici, što je prva ovogodišnja prodaja, ostvaren je prihod od milion dinara. Ostalo je još 354 miliona dinara da Grad "zaradi" u narednih osam meseci od prodaje svoje imovine.

Aktuelno

Slobodan Gvozdenović  (foto: skrinšot)
Pet dobrih primera Pre 17 sati 39 minuta

Ko laže taj ...

"Pet dobrih primera rada gradske vlasti u Valjevu", naslov je plaćenog teksta koji je juče objavljen u Kuriru, u kome je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović izneo brojne neistine i obmanuo čitaoce.  · 7 komentara

Plakat Dana muzičke škole (foto: )
Ciklusom koncerata Pre 20 sati 3 minuta

Valjevska muzička škola obeležava 65 godina

Valjevska muzička škola ciklusom koncerata obeležava 65 godina svog uspešnog rada. Večeras od 18 časova u sali škole koncert najmlađih, u sredu je veliki koncert horova i orkestara škole, a...

Dušan Arsenić (foto: Đorđe Đoković)
Na Izložbi pozorišnog plakata u okviru "Sterijinog pozorja" Pre 21 sati 56 minuta

Treća nagrada za Dušana Arsenića

Plakat za prošlogodišnji "Abro fest", autora Dušana Arsenića osvojio je treću nаgrаdu na Izložbi pozorišnog plakata i grafičkog oblikovanja u okviru "Sterijinog pozorja" u Novom Sadu. Plakat...

Slobodan Gvozdenović na Džez festu (foto: )
Na valjevskom džez festu 20.05.2019

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović izviždan

Druge večeri glavnog programa Džez festa publiku su pozrdavili Aleksandar Gajović državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvzdenović, koga je publika...  · 14 komentara