Ana Brnabić (foto: Đorđe Đoković)
Ana Brnabić (foto: Đorđe Đoković)
22.04.2019, 08:31

Inovativan spektrometar za Istraživačku stanicu Petnica

č: | fb:

Istražiavčkoj stanici Petnica danas će biti uručen inovativan spektrometar, a ovom događaju prisustvovaće predsednik Vlade Srbije Ana Brnabić.

 

Spektrometar je inovativan multifunkcionalni mobilni uređaj koji jednostavno identifikuje hemijske supstance i sastav uzoraka. Svake godine će oko 400 polaznika Istraživačke stanice Petnica moći da koristi spektrometar koji će im pomoći u razvoju inovativnih ideja i povećati interesovanje za nauku.

 

Ovaj savremeni uređaj je donacija Istraživačkoj stanici Petnica u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a realizuje Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, Srpski filantropski forum i Savet za filantropiju, kojim predsedava predsednik Vlade Ana Branabić.

 

Srpski filantropski forum je spektrometar nabavio sredstvima koja su prikupljena tokom Nacionalnog dana davanja 2018. godine u okviru kojeg su pojedinci, kompanije i organizacije civilnog društva prikupile više od 3,2 miliona dinara.

 

Pored premijerke Ane Brnabić, u IS Petnica u 11 časova dolaze direktor misije USAID-a u Srbiji Majk de la Rosa i direktorka Srpskog filantropskog foruma Dragana Jovančević.

 

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 2 sati 2 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 51 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.