Ana Brnabić (foto: Đorđe Đoković)
Ana Brnabić (foto: Đorđe Đoković)
22.04.2019, 08:31

Inovativan spektrometar za Istraživačku stanicu Petnica

č: | fb:

Istražiavčkoj stanici Petnica danas će biti uručen inovativan spektrometar, a ovom događaju prisustvovaće predsednik Vlade Srbije Ana Brnabić.

 

Spektrometar je inovativan multifunkcionalni mobilni uređaj koji jednostavno identifikuje hemijske supstance i sastav uzoraka. Svake godine će oko 400 polaznika Istraživačke stanice Petnica moći da koristi spektrometar koji će im pomoći u razvoju inovativnih ideja i povećati interesovanje za nauku.

 

Ovaj savremeni uređaj je donacija Istraživačkoj stanici Petnica u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a realizuje Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, Srpski filantropski forum i Savet za filantropiju, kojim predsedava predsednik Vlade Ana Branabić.

 

Srpski filantropski forum je spektrometar nabavio sredstvima koja su prikupljena tokom Nacionalnog dana davanja 2018. godine u okviru kojeg su pojedinci, kompanije i organizacije civilnog društva prikupile više od 3,2 miliona dinara.

 

Pored premijerke Ane Brnabić, u IS Petnica u 11 časova dolaze direktor misije USAID-a u Srbiji Majk de la Rosa i direktorka Srpskog filantropskog foruma Dragana Jovančević.

 

 

 

Aktuelno

Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
U Muzičkoj školi Pre 21 sati 42 minuta

Koncert "Premijere"

Koncert "Premijere" pijanistkinje Nataše Mitrović, održaće se u petak, 9. decembra, u 18 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole "Živoirad Grbić".