Ana Brnabić (foto: Đorđe Đoković)
Ana Brnabić (foto: Đorđe Đoković)
22.04.2019, 08:31

Inovativan spektrometar za Istraživačku stanicu Petnica

č: | fb:

Istražiavčkoj stanici Petnica danas će biti uručen inovativan spektrometar, a ovom događaju prisustvovaće predsednik Vlade Srbije Ana Brnabić.

 

Spektrometar je inovativan multifunkcionalni mobilni uređaj koji jednostavno identifikuje hemijske supstance i sastav uzoraka. Svake godine će oko 400 polaznika Istraživačke stanice Petnica moći da koristi spektrometar koji će im pomoći u razvoju inovativnih ideja i povećati interesovanje za nauku.

 

Ovaj savremeni uređaj je donacija Istraživačkoj stanici Petnica u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a realizuje Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, Srpski filantropski forum i Savet za filantropiju, kojim predsedava predsednik Vlade Ana Branabić.

 

Srpski filantropski forum je spektrometar nabavio sredstvima koja su prikupljena tokom Nacionalnog dana davanja 2018. godine u okviru kojeg su pojedinci, kompanije i organizacije civilnog društva prikupile više od 3,2 miliona dinara.

 

Pored premijerke Ane Brnabić, u IS Petnica u 11 časova dolaze direktor misije USAID-a u Srbiji Majk de la Rosa i direktorka Srpskog filantropskog foruma Dragana Jovančević.

 

 

 

Aktuelno

Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Nakon Tešnjarskih Herceg Novi… Pre 18 sati 13 minuta

Sjajna Tamara Jokić preko celog sveta do Valjeva

"U Valjevu uvek imam tremu i određenu odgovornost. Kada uporedim sa svim skorašnjim nastupima kao što su Njujork, Lisabon, Beograd, Smederevo i tako dalje, u Valjevu uvek postoji dodatan osećaj...  · 7 komentara

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Dogovoreno na sastanku sa premijerkom Pre 14 sati 54 minuta

Mionica dobija Centar za mlade

Mionica će dobiti savremeni Centar za mlade, prvi ovakvog tipa u ovom delu Srbije, dogovoreno je na radnom sastanku sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić u Omladinskom centru OPENS u...  · 1 komentar

Mountain Music Fest (foto: MMF)
Završen Mountain Music Fest Pre 15 sati 53 minuta

Trodnevni spoj muzike, avanture i planine

Sedmi Mountain Music Fest, koji je proteklog vikenda održan na Divčibarama, uprkos najavljenom lošem vremenu, okupio je preko 3000 ljubitelja planine i kvalitetne muzike.  · 1 komentar