Irena Matić u angiosali
Irena Matić u angiosali
08.08.2014, 10:59

Angiosala počinje da radi krajem avgusta

č: | fb:

Angiosala u Valjevskoj bolnici bi trebalo da počne da radi krajem avgusta, rekao je za Kolubarske.rs direktor te ustanove dr Dobrivoje Grujičić. Zbog kvara rendgen cevi za čiju je popravku potrebno preko 7 miliona dinara, koje treba da obezbedi Ministarstvo zdravlja Srbije, angiosala je prestala da radi 28. jula.

- Simensovi serviseri su 1. avgusta napravili zapisnik koji smo zajedno sa odgovarajućom dokumentacijom juče poslali u Ministarstvo zdravlja, s tim što sam i kontaktirao sa državnim sekretarom jer to mora da prođe kroz odgovarajuću komisiju. Dobio sam informaciju da će komisija zasedati krajem avgusta, tako da očekujemo da se taj problem tada i reši. Sve takve i slične probleme rešavali smo uz pomoć Ministarstva zdravlja, ali ne možemo ništa raditi dok ne dobijemo saglasnost komisije, takva je procedura, a nakon toga nam sledi javna nabavka. Cev koja je u kvaru i zbog čega ne radi angiosala, je zamenjena u martu prošle godine i tada je koštala 7 miliona i 100 hiljada dinara – kazao je dr Dobrivoje Grujičić.

U narednom periodu pacijenti sa akutnim infarktom će u Valjevskoj bolnici biti zbrinjavani konzervativno, a za ostale procedure koje se rade u angiosali biće upućeni u Klinički centar Srbije. Angiosala, u kojoj se zbrinjavaju pacijenti zapadne Srbije, otvorena je pre četiri godine, u opremanje je uloženo oko 100 miliona dinara, a valjevski lekari su uspeli da spasu 1.000 života. 

Direktor Opšte bolnice Valjevo dr Dobrivoje Grujičić kaže da su svi ostali dijagnostički aparati u funkciji, pre svega skener i magnetna rezonanca, koji su prošle godine zbog kvarova bili u havarijskom režimu rada.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 22 sati 4 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara