Miloš Pavić (foto: Đorđe Đoković)
Miloš Pavić (foto: Đorđe Đoković)
21.05.2014, 13:02

Obućina više nije odbornik

č: | fb:

Zbog partijske nediscipline Vojkan Obućina više nije odbornik Pokreta za Valjevo u Skupštini grada, saopšteno je danas na konferenciji za novinare.

- Posle više razgovora  o tome da je neaktivan, da ne dolazi na sednice Skupštine grada, koje je napuštao pre završetka, niti je u lokalnom parlamentu zastupao stavove Pokreta, Vojkan Obućina je obećao da će vratiti mandat odbornika da bismo ga zamenili drugim članom. Kako to do danas nije učinio, Izvršni odbor Pokreta odlučio je da Obućina više ne bude odbornik u lokalnom parlamentu - objasnio je Miloš Pavić, potpredsednik Izvršnog odbora i dodao da će o njegovom daljem statusu i članstvu odlučiti Skupština Pokreta za Valjevo.

Govoreći o postavljanju Svetlane Janković Beljanski za pomoćnika gradonačelnika za socijalna i humanitarna pitanja Pavić je naveo to kao pozitivan primer.

- Dobro je to što je osoba ženskog pola i lice sa invaliditetom izborana  baš na radno mesto lica koje razume potrebe tih sugrađana – kazao je Pavić i istakao njenu veliku ulogu u brojnim aktivnostima i dosadašnjem zalaganju za poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom.

Pavić je još jednom ukazao na problem malog broja pristupnih  rampi koje su postavljene na ulaze javnih institucija kao i na  ivičnjake i raskrsnice koji nisu prilagođeni osobama sa invaliditetom. Urbanistima je poručio da prilikom davanja saglasnosti za radove na objektima, obavezno u projekte uvrste izradu rampi.

Miloš Pavić je rekao da je reakcija Štaba za odbranu od poplava u Valjevu bila dobra i efikasna, kao i trud građana koji su pomagali na nasipima, ali da se moglo delovati više preventivno, u smislu podizanja zaštitinog bedema pre izlivanja Kolubare na mostu kod Jadra.

- Sada je potrebno tražiti dopunska sredstva ili donacije za obnovu i bolje uređenje korita reke Kolubare kroz grad, koje je u sadejstvu sa branom u Rovnima odigralo veliku ulogu u prihvatanju velike količine vode i smanjenju poplavnog talasa, kao i njenih pritoka Obnice i Jablanice – rekao je na konferenciji za novinare Pokreta za Valjevo Miloš Pavić.

 

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 14 sati 42 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 1 komentar

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 19 sati 48 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 20 komentara

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 18 sati 57 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...  · 2 komentara