Aleksandar Vučić u emisiji HIT TVIT (foto: skrinšot)
Aleksandar Vučić u emisiji HIT TVIT (foto: skrinšot)
30.04.2019, 06:33

Aleksandar Vučić: "Pokazalo se da u Valjevu imamo problema!"

č: | fb:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, u emisiji "HIT TVIT" na televiziji Pink, o Valjevu govorio samo 28 sekundi! Više i nije moglo, jer o Valjevu Vučić nema šta da kaže ni lepo, a ni pohvalno. Da ima, njegov nadahnuti govor ili hvalisanje bi trajalo najmanje 28 minuta!

 

Vučić nije mogao da se pohvali kako je u Valjevo doveo fabriku investitora "od malenog Doktora Etkera do Boša i Leonija!", nije mogao da se pohvali kako se u Valjevu otvaraju nova radna mesta, grade bolnice, škole, vrtići, novi putevi...

 

Nije mogao čak ni da se pohvali kako su u Valjevu rekonstruisani bolnica, Dom zdravlja, škole, vrtići... Pa čak nije mogao da se pohvali da su u Valjevu zakrpljene rupe na gradskim ulicama.

 

Aleksandar  Vučić, u emisiji "HIT TVIT", u prvi mah beše obradovan kada je čuo da ga pozdravlja gledalac, koji se uključio u program, rekavši da "ga puno ljudi voli", ali ubrzo Vučić beše razočaran, i to toliko da se ugrizao za usnu, kada je čuo da ga gledalac poziva da dođe u Valjevo.  

 

"A, Valjevo... Najmanje smo uradili u Valjevu i tamo se pokazalo da imamo problema i u našem rukovodstvu, i sada smo pravili određene analize... Valjevo, Užice i još nekoliko mesta gde ćemo morati da radimo mnogo više. Dobro, to je jedna od obaveza. Nešto smo radili, ali nije to dovoljno i nisam zadovoljan, i moraće da bude mnogo više", bio je kratak, ali ne i konkretan predsednik Srbije.

 

Aleksandar Vučić nije rekao šta je to "nešto" što su uradili, a verovatno je prećutao zbog toga što je to "nešto" zapravo ništa. Takođe nije naveo šta je to čime "nije zadovoljan" i čega će to "morati da bude mnogo više"?

 

Da li Aleksandra Vučić "nije zadovoljan", pa će toga "morati da bude mnogo više", time kako gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović troši milione iz budžeta na razne partijske i "bratsko-prijateljske" projekte i programe, na usluge po ugovoru i specijalizovane usluge, kako je za dva i po meseca potrošio skoro 29 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve, što je duplo više od planirane sume u budžetu...?

 

Da li Aleksandar Vučić "nije zadovoljan" zbog toga što Gvozdenović više ne uspeva da "namesti" javnu nabavku za kupovinu automobila; "nije zadovoljan" jer je Gvozdenović za sedam meseci svojim službenim vozilima prešao "samo" 33 hiljade kilometara, a u rezervoar je uspevao da sipa više goriva nego što je zapremina; "nije zadovoljan" jer je valjevski gradonačelnik za 155 radnih dana popio "samo" 2500 espreso kafa i pojeo 4200 bajadera, a na piće i hranu u kafanama potrošio milione novca građana Valjeva...

 

Da li Aleksandar Vučić "nije zadovoljan" zbog toga što, za dve godine i 10 meseci, gradonačelnik Valjeva nije uspeo da dovede ni jednog investitora, te on nije slavodobitno otvorio tuđu fabriku i obezbedio novo radno mesto za platu od 350 evra? Da li "nije zadovoljan" zbog toga što je preko 250 miliona dinara plaćena livada za privrednu zonu koja je još uvek samo livada; zbog toga što u Valjevu nije izgrađen nijedan novi objekat, niti su rekonstruisani postojeći, nije izgrađen nijedna nova ulica i saobraćajnica, nijedno dečje igralište, park...?

 

Da li Aleksandra Vučić "nije zadovoljan", pa će toga "morati da bude mnogo više", zbog toga što ga je Gvozdenović gostujući u programu televizije Studio B spomenuo "samo" 30 puta; da li "nije zadovoljam" brojem autobusa i naprednjaka koje je Slobodan Gvozdenović doveo na miting SNS u Beogradu 19. aprila? Bila je "određema kvota" od 1500 ljudi, a Gvozdenović je uspeo da dovede manje od 700, što nije ni polovina kvote.

 

I na kraju, da li Vučić "nije zadovoljan" rezultatima istraživanja prema kojima je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović ocenjen negativno - ocenom dva?

 

"Kojim ćeš se delom podičiti"

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će u okviru kampanje "Budućnost Srbije" obići 29 okruga, tako da žitelji Kolubarskog okruga, posebno oni koji "puno vole predsednika", sa nestrpljenjem očekuju da na red dođe i njihovo mesto.

 

Možda bi Vučić već posetio Ub, to mu je kumovska opština i "kum dobro radi, uspešan je i ima šta da pokaže". Posetio bi i Mionicu koja je, iako je malena opština, uspela da dovede investitora i završi gradnju hale sportova.

 

Ali "kojim će se delom podičiti" Vučiću gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, koji je i predsednik valjevskih naprednjaka, kada je u Valjevu "mrtvo more-žabokrečina"?

 

Pokušalo je gradsko rukovodstvo da pred Vučića izađe sa novom školom "Milovan Glišić", koja se gradi 20 godina i na kojoj su radovi završeni, ali objekat još uvek nije spreman za useljenje jer postoji skoro 60 nedostataka, koje treba otkoniti pre preseljenja.

 

Gradsko rukovodstvo je pokušalo da decu i zaposlene pošto-poto preseli u novi školski objekat, koji bi otvorio Aleksandar Vučić u okviru kampanje "Budućnost Srbije", i koji bi se, naravno zajedno sa valjevskim rukovodstvom, hvalio kako su, eto, naprednjaci izgradili "velelepni školski objekat" i kako "ova vlast misli na decu koja su budućnost ove zemlje i kako…!". Međutim ovom pokušaju su se usprotivili roditelji i Školski odbor ne dozvoljavajući preseljenje dok se ne otklone nedostaci. Ali i kada bi se otklonili nedostaci, preseljenje nije moguće u toku školske godine. Gradski čelnici su propustili priliku da to učine na prolećnom raspustu, mada ima još vremena s obziorm na to da se završava 6. maja.

 

I šta će sad rukovodstvo Valjeva i gradonačelnik Slobodan Gvozdenović? Šta će predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ponuditi da otvori i da prikaže kao uspeh ove vlasti, s obzirom na to da baš ništa nije urađeno, niti ima bilo šta za pohvalu?

 

Možda će predsedniku Srbije dati lopatu u ruke da položi kamen temeljac za izgradnju privredne zone, i da ponovo najavi, kao što je to učinio 2016. godine, "dolazak fabrike prerađivačke industrije za voće i povrće", a možda Vučić opet ode u "Gorenje" i najavi otvaranje novih radnih mesta i potpiše Memorandum, od koga neće biti ništa, kao što je to uradio u decembru 2016. godine.

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 8 sati 16 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 15 sati 13 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 15 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara