Majski sneg na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Majski sneg na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
07.05.2019, 12:42

U Valjevu topli radijatori, na Divčibarama sneg

č: | fb:

Zbog niskih temperatura od danas ponovo radi daljinsko grejanje u Valjevu, tako da su, na veliko zadovoljstvo Valjevaca, topli radijatori u stanovima i poslovnim prostorima koje greje JKP Toplana. 

 

Direktor Toplane Zoran Stepanović kaže za Kolubarske.rs da je grejanje uključeno sinoć oko 23 časa s obzirom na to da su prethodna dva dana, u nedelju i ponedeljak, temperature bile ispod 12 stepeni. Dodaje da će danas stanovi biti topli sve do 22 časa, kao i da će grejanje biti pušteno ponovo sutra ujutro, a od dnevne temperature zavisi da li će biti isključeno pre ili posle 11 časova.

 

Stepanović podseća da je grejna sezona u Valjevu zvanično završena 15. aprila, ali su radijatori bili topli sve do 19. aprila s obzirom na to da su temperature četiri dana bile ispod deset stepeni u jutarnjim satima.

  

Naglašava da je maj vreme kada počinje da se radi remont postrojenja i priprema za sledeću grejnu sezonu, tako da su ovi hladni majski dani "neplanirana situacija", ali na koju, kako reče direktor, Toplana mora da reaguje.

 

Direktor Zoran Stepanović kaže da valjevska Toplana svoje korisnike nikada, do sada, nije grejala 7. maja.

- Dosadašnji "rekorder" kasnog grejanja bio je 3. maj 2016. godine. Sezona se najčešće završavala u propisanom roku 15. aprila, dešavalo se da traje i nakon tog datuma ali samo par dana - kaže Zoran Stepanović.

 

U Valjevu je jutros izmereno samo pet stepeni, u podne je temperatura bila deset stepeni i duvao je zapadni vetar brzinom od pet metara u sekundi.

 

Sneg na Divčibarama

 

Noćas je na Divčibarama padao sneg, doduše slab, ali dovoljan da se divčibarske livade zabele. Reakcija Divčibaraca jutros je bila - "umesto da se beli narcis, po livadama se zabeleo sneg!".

 

I na Divčibarama je hladno i duva jak vetar. Trenutna temperatura je samo dva stepena.

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 9 sati 7 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 6 sati 17 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 9 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara