Obnica kod Kazneno-popravnog zavoda (foto: Đorđe Đoković)
Obnica kod Kazneno-popravnog zavoda (foto: Đorđe Đoković)
14.05.2019, 14:00

Visok vodostaj Obnice, nema opasnosti od izlivanja

č: | fb:

Nakon današnje sednice Štaba za vanredne situacije Valjeva izdato je saopštenje u kome se navodi da je tokom prethodna 24 časa u Valjevu palo 39 litara padavina po kvadratnom metru.

 

"Posebno intenzivne padavine su bile između 1.30 i 3.30 časova, u predelu sliva reke Obnice, kada je palo skoro 30 litara kiše. Padavine su uzrokovale visok vodostaj Obnice i posebno je kritično u delu oko kompleksa KP Zavoda, gde se u koritu reke Obnice izvode radovi.  

 

Magistralni put M4 je zaštićen i nije došlo ni do kakvih oštećenja. U koritu reke Kolubare vodostaj je povišen, ali nema opasnosti. Na vodama drugog reda nema posebnih opasnosti od izlivanja, osim na reci Krivošiji, u delu kroz selo Popučke. Preduzimaju se odgovarajuće mere zaštite, da ne bi došlo do većeg izlivanja", saopšteno je nakon sednice Štaba.

 

U saopštenju se još navodi sa se nove padavine očekuju tokom naredne noći i da će dežurati nadležne službe.

 

"Gradski Odsek za vanredne situacije je u stanju pripravnosti i dežurstva od 7  ujutro do 22 časa i građani koji su ugroženi, mogu se javiti na telefone 221-088 i 224-728. Tokom noći, dežura republički Odsek Centra za vanredne situacije u Valjevu, čiji je broj telefona 1985, na koji se građani takođe mogu javiti", saopšteno je nakon današnje sednice Štaba za vanredne situacije Valjeva.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 5 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara