Oštećenja na Ulici Jakova Nenadovića (foto: Đorđe Đoković)
Oštećenja na Ulici Jakova Nenadovića (foto: Đorđe Đoković)
15.05.2019, 07:00

"Radimo ljudski"

č: | fb:

Na tek rekonstruisanoj Ulici Jakova Nenadovića pojavile su se rupe, pukotine, pomereni su poklopci na šahtama... Stanovnici tog dela Valjeva upozoravaju da je ulica nebezbedna za saobraćaj i pozivaju nadležne da što pre saniraju oštećenja.

 

"Ubrzo nakon završetka radova ulica je potonula, pojavile su se pukotine i otvorile rupe. Na nekoliko mesta su saobraćajnim znacima obeležena ta oštećenja, međutim šahta na kojoj je podignut poklopac nije obeležena. Znaci, koji upozoravaju da je kolovoz oštećen, postavljeni su pre desetak dana i ko zna do kada će tu biti; niko ne govori kada će rupe i pukotine na ulici, koja je nedavno asfaltirana, biti sanirane", kaže sagovornik Kolubarskih.rs, koji živi Ulici Jakova Nenadovića. Skreće pažnju na to da su najveća oštećenja na uzbrdici i na krivini, što dodatno otežava vozačima.

 

Oštećenja na Ulici Jakova Nenadovića

Oštećenja na Ulici Jakova Nenadovića (Foto: Đorđe Đoković)

Oštećenja na Ulici Jakova Nenadovića

Oštećenja na Ulici Jakova Nenadovića (Foto: Đorđe Đoković)

Šahta u Ulici Jakova Nenadovića

Šahta u Ulici Jakova Nenadovića (Foto: Đorđe Đoković)

Podseća da su gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović i njegovi saradnici dolazili dva puta u ulicu, dok su trajali radovi, da "se slikaju i reklamiraju", a sada niko ne želi da dođe da vidi "na šta liči ulica", niti želi da razgovara sa građanima.

 

"Radove u Ulici Jakova Nenadovića danas je obišao gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović sa saradnicima i uverio se da će po završetku radova, građani ovog dela Valjeva dobiti modernu ulicu, sa kompletnom infrastrukturom, koja podrazumeva kvalitetan kolovoz, trotoare, kišnu i vodovodnu kanalizaciju, kao i rasvetu", objavljeno je 15. marta na sajtu Grada.

Slobodan Gvozdenović obilazi radove (mart 2019.)

Slobodan Gvozdenović obilazi radove (mart 2019.) (Foto: www.valjevo.rs)

Ubrzo nakon prvog obilaska radova, usledilo je još jedno "obilaženje". Gradonačelnik se po drugi put sa saradnicima uputio i Ulicu Jakova Nenadovića kako bi se uverio da su "radovi kvalitetni i da teku po planu".  

 

"Ono što je bitno, urađena je kišna kanalizacija i trotoar, jer ono što radimo, radimo ljudski, onako kako se i očekuje od nas. A ne da zamažemo oči narodu, već da uradimo sve što je potrebno! Cilj je da se ne vraćamo dva puta jednim istim tragom", rekao je Gvozdenović, a objavljeno je na sajtu Grada 24. aprila.

Slobodan Gvozdenović obilazi radove (april 2019.)

Slobodan Gvozdenović obilazi radove (april 2019.) (Foto: www.valjevo.rs)

 

Radovi na rekonstrukciji Ulice Jakova Nenadovića, od raskrsnice sa Šabačkom ulicom do Dročinske u dužini od 450 metara, počeli su u decembru prošle  godine, a završeni su krajem aprila ove godine ili skoro dva i po meseca nakon roka.

 

Pored radova na vodovodnoj mreži i kišnoj kanalizaciji, asfaltirani su ulica i trotoari, postavljeni su ivičnjaci.

 

Izvođač radova, koji su koštali 18,6 miliona dinara, bila je valjevska firma "Autotrasport", koja je na tenderu dobila posao za treću fazu radova u Ulici Jakova Nenadovića.

 

Tabla

Tabla (Foto: Đorđe Đoković)

S obzirom na to kako danas izgleda tek rekonstruisan deo Ulice Jakova Nenadovića, prepuna rupa i neravnina, jasno je da nije ispunjen cilj i da ćemo se ipak "vraćati dva puta jednim istim tragom".

 

Sagovornik Kolubarskih.rs pita da li će neko biti odgovoran, jer je očigledno da su ovde napravljeni brojni propusti. Sumnja da će se, nakon obilnih kiša, pojaviti nova oštećenja i da će tek biti problema u ovom delu Ulice Jakova Nenadovića.

Oštećenja na Ulici Jakova Nenadovića

Oštećenja na Ulici Jakova Nenadovića (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 6 sati 1 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 12 sati 57 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 12 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara