Registracija Prijava preko FB
Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
15.05.2019, 09:10

Grejanje u Valjevu još danas i sutra

č: | fb:

Zbog dnevne temperature ispod 12 stepeni, Gradska toplana još danas i sutra grejaće korisnike na daljinskom sistemu grejanja, odlučilo je Gradsko veće. Kako se navodi u odluci stanovi će se biti topli u jutarnjim satima od 6 do 10 časova i uveče od 18 do 22 časa.

 

"U Odluci o snadbevanju toplotnom energijom grejna sezona traje od 15. oktobra do 15. aprila sledeće godine, a ukoliko je srednja dnevna temperatura niža od 12 stepeni u periodima od 1-14. oktobra  i od 16. aprila do 3. maja JKP Toplana Valjevo je u obavezi da greje korisnike. S obzirom da je po vremenskoj prognozi za naredna tri dana ispunjen tehnički uslov za grejanje – a odnosi se na dnevnu temperaturu nižu od 12 stepeni, to će JKP Toplana Valjevo od 14. maja do 16. maja u skladu sa aktuelnim vremenskim uslovima vršiti grejanje", navodi se u obrazloženju.

 

Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća razmatrani su i prihvaćeni izveštaji o radu i poslovanju za 2018. godinu Doma zdravlja Valjevo, Centra za socijalni rad "Kolubara" Valjevo, Centra za kulturu, Narodnog muzeja Valjevo, Matične biblioteke "Ljubomir Nenadović" Valjevo, Zavoda za zaštitu spomenika kulture "Valjevo", Moderne galerije Valjevo, IUS "Radovan Trnavac – Mića" Valjevo, Međuopštinskog istorijskog arhiva Valjevo, Ustanove za fizičku kulturu "Valis" Valjevo, Centra za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević" Valjevo kao i Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Valjeva u 2018. godini.

 

Ovi izveštaji biće razmatrani na sednici Skupštine grada Valjeva koja će biti održana 31. maja 2019. godine.

 

Razmatran je Izveštaj nadzornog organa o višku radova na zimskom održavanju ulica i puteva, po ugovoru za zimsko održavanje ulica i puteva – grad Valjevo i isti je prihvaćen od strane Gradskog veća. Gradonačelnik Valjeva je ovlašćen da zaključi Sporazum o izmirenju obaveza po navedenom ugovoru, između grada Valjeva i "Ingrap-Omni" d.o.o. Beograd.

Aktuelno

Kosidba na Rajcu - Ekipa Srbije (foto: Vlada Ivanović)
Pobednik Vuk Vučković Pre 6 sati 2 minuta

Kosidba pod kišobranima

Vuk Vučković (21) iz Preljine kod Čačka, ovogodišnji je pobednik manifestacije "Kosidba na Rajcu", organizovane po 47. put na izletištu u blizini Ljiga. Prošle godine bio je drugi, a 2017. godine...