Ulica Jakova Nenadovića (foto: Đorđe Đoković)
Ulica Jakova Nenadovića (foto: Đorđe Đoković)
16.05.2019, 06:57

Zanemarena jedna od najdužih ulica u gradu

č: | fb:

Stanovnici Ulice Jakova Nenadovića, levi krak pored Dročinskog groblja do izlaska na Šabački put, već 16 godina "biju bitku" za, kako su rekli, "pristojan i normalan život".

 

Kažu da su udaljeni samo tri kilometra od centra grada, a kao da žive u nekom zabitom mestu. Naglašavaju da uredno plaćaju porez, ali od lokalne samouprave ne dobijaju ništa, osim višegodišnjih obećanja da će i levi krak Ulice Jakova Nenadovića biti infrastrukturno uređen.

Ulica Jakova Nenadovića

Ulica Jakova Nenadovića (Foto: Đorđe Đokovića)

 

Ulica Jakova Nenadovića

Ulica Jakova Nenadovića (Foto: Đorđe Đokovića)

Oni su se nekoliko puta obraćali gradskoj vlasti, poslednji put u februaru ove godine kada su na adresu Gradske uprave poslali zahtev sa potpisima 50 građana. Traže da se u "okviru programa komunalne izgradnje planira proširenje i rekonstrukcija Ulice Jakova Nenadovića, levi krak pored Dročinskog groblja do izlaska na Šabački put, izgradnja kanalizacije, ulične rasvete, rekonstrukcija elektro mreže".

 

Iz Gradske uprave ni do danas nisu dobili odgovor na zahtev upućen pre tri meseca. Dodaju da su dopis naslovili i na člana Gradskog veća Miroljuba Ivanovića, međutim ni od njega nema odgovora.

 

- Mi smo gradska Mesna zajednica, ali kao da nismo. Nemamo kanalizaciju, nemamo uličnu rasvetu, bandere su bagremove i stare, samo gledamo kada će pasti, ulica je prepuna rupa, nisu krpljene više od dve godine. Kada pada kiša, ulica se pretvara u bare i kaljugu. Ovde živi više od dvadesetoro dece, koja se uveče iz škole peške vraćaju kući uzanom ulicom bez trotoara i bez ulične rasvete. Nelagodno im je zbog toga što po mraku prolaze pored groblja. Ponadali smo se da će i naš krak ulice biti rekonstruisan, početkom ove godine, kada su radili "donji deo" Ulice Jakova Nenadovića. Međutim i ovaj put smo zaobiđeni - očajni su stanovnici "zaboravljenog" dela Ulice Jakova Nenadovića.

Ulica Jakova Nenadovića

Ulica Jakova Nenadovića (Foto: Đorđe Đoković)

Ulica Jakova Nenadovića

Ulica Jakova Nenadovića (Foto: Đorđe Đokovića)

 

Ulica Jakova Nenadovića je jedna od najdužih ulica u Valjevu, koja se sastoji iz nekoliko krakova, i koja je godinama rađena "po segmentima".

 

Sagovornici Kolubarskih.rs tvrde da je Ulica Jakova Nenadovića "rađena bez reda i plana, zavisno od toga ko je na vlasti i ko ima veći uticaj ili dobru partijsku poziciju".

 

Nedavno je završena rekonstrukcija 450 metara od raskrsnice sa Šabačkom ulicom do Dročinske ulice. Nejasno je zbog čega radovi nisu nastavljeni još jedan kilometar, naročito jer je ta deonica ulice u "katastrofalnom stanju".

 

Kao dokaz za tvrdnju da je ulica rađena "bez plana" opisuju kako izgleda Ulica Jakova Nenadovića.

 

"Kada krenete od mesta gde se završava novi asfalt, od raskrsnice ulica Jakova Nenadovića i Dročinske, nekoliko stotina metara ulice je u katastrofalnom stanju – propala i prepuna rupa. Onda, sledi oko 400 metara "dobre" ulice, asfaltirana je pre par godina, a onda opet deonica prepuna rupa", navode sagovornici Kolubarskih.rs.

 

Ulica Jakova Nenadovića

Ulica Jakova Nenadovića (Foto: Đorđe Đokovića)

Ulica Jakova Nenadovića

Ulica Jakova Nenadovića (Foto: Đorđe Đokovića)

Stanovnike Ulice Jakova Nenadovića ne napušta nada da će gradski čelnici prihvatiti ili bar razmotriti njihov zahtev i da će se i "levi krak" ulice naći u planu i programu komunalne izgradnje u ovoj godini. Veruju da će, za početak, biti zakrpljene rupe kako bi im se koliko-toliko olakšao život.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 13 sati 39 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 20 sati 35 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara