Registracija Prijava preko FB
Ulica Jakova Nenadovića (foto: Đorđe Đoković)
Ulica Jakova Nenadovića (foto: Đorđe Đoković)
16.05.2019, 06:57

Zanemarena jedna od najdužih ulica u gradu

č: | fb:

Stanovnici Ulice Jakova Nenadovića, levi krak pored Dročinskog groblja do izlaska na Šabački put, već 16 godina "biju bitku" za, kako su rekli, "pristojan i normalan život".

 

Kažu da su udaljeni samo tri kilometra od centra grada, a kao da žive u nekom zabitom mestu. Naglašavaju da uredno plaćaju porez, ali od lokalne samouprave ne dobijaju ništa, osim višegodišnjih obećanja da će i levi krak Ulice Jakova Nenadovića biti infrastrukturno uređen.

Ulica Jakova Nenadovića

Ulica Jakova Nenadovića (Foto: Đorđe Đokovića)

 

Ulica Jakova Nenadovića

Ulica Jakova Nenadovića (Foto: Đorđe Đokovića)

Oni su se nekoliko puta obraćali gradskoj vlasti, poslednji put u februaru ove godine kada su na adresu Gradske uprave poslali zahtev sa potpisima 50 građana. Traže da se u "okviru programa komunalne izgradnje planira proširenje i rekonstrukcija Ulice Jakova Nenadovića, levi krak pored Dročinskog groblja do izlaska na Šabački put, izgradnja kanalizacije, ulične rasvete, rekonstrukcija elektro mreže".

 

Iz Gradske uprave ni do danas nisu dobili odgovor na zahtev upućen pre tri meseca. Dodaju da su dopis naslovili i na člana Gradskog veća Miroljuba Ivanovića, međutim ni od njega nema odgovora.

 

- Mi smo gradska Mesna zajednica, ali kao da nismo. Nemamo kanalizaciju, nemamo uličnu rasvetu, bandere su bagremove i stare, samo gledamo kada će pasti, ulica je prepuna rupa, nisu krpljene više od dve godine. Kada pada kiša, ulica se pretvara u bare i kaljugu. Ovde živi više od dvadesetoro dece, koja se uveče iz škole peške vraćaju kući uzanom ulicom bez trotoara i bez ulične rasvete. Nelagodno im je zbog toga što po mraku prolaze pored groblja. Ponadali smo se da će i naš krak ulice biti rekonstruisan, početkom ove godine, kada su radili "donji deo" Ulice Jakova Nenadovića. Međutim i ovaj put smo zaobiđeni - očajni su stanovnici "zaboravljenog" dela Ulice Jakova Nenadovića.

Ulica Jakova Nenadovića

Ulica Jakova Nenadovića (Foto: Đorđe Đoković)

Ulica Jakova Nenadovića

Ulica Jakova Nenadovića (Foto: Đorđe Đokovića)

 

Ulica Jakova Nenadovića je jedna od najdužih ulica u Valjevu, koja se sastoji iz nekoliko krakova, i koja je godinama rađena "po segmentima".

 

Sagovornici Kolubarskih.rs tvrde da je Ulica Jakova Nenadovića "rađena bez reda i plana, zavisno od toga ko je na vlasti i ko ima veći uticaj ili dobru partijsku poziciju".

 

Nedavno je završena rekonstrukcija 450 metara od raskrsnice sa Šabačkom ulicom do Dročinske ulice. Nejasno je zbog čega radovi nisu nastavljeni još jedan kilometar, naročito jer je ta deonica ulice u "katastrofalnom stanju".

 

Kao dokaz za tvrdnju da je ulica rađena "bez plana" opisuju kako izgleda Ulica Jakova Nenadovića.

 

"Kada krenete od mesta gde se završava novi asfalt, od raskrsnice ulica Jakova Nenadovića i Dročinske, nekoliko stotina metara ulice je u katastrofalnom stanju – propala i prepuna rupa. Onda, sledi oko 400 metara "dobre" ulice, asfaltirana je pre par godina, a onda opet deonica prepuna rupa", navode sagovornici Kolubarskih.rs.

 

Ulica Jakova Nenadovića

Ulica Jakova Nenadovića (Foto: Đorđe Đokovića)

Ulica Jakova Nenadovića

Ulica Jakova Nenadovića (Foto: Đorđe Đokovića)

Stanovnike Ulice Jakova Nenadovića ne napušta nada da će gradski čelnici prihvatiti ili bar razmotriti njihov zahtev i da će se i "levi krak" ulice naći u planu i programu komunalne izgradnje u ovoj godini. Veruju da će, za početak, biti zakrpljene rupe kako bi im se koliko-toliko olakšao život.

Aktuelno

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja Pre 9 sati 22 minuta

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...

Podela paketa (foto: www.mionica.rs)
U okviru projekta Švajcarska agencija za razvoj i saradnju Pre 5 sati 30 minuta

Podela humanitarnih paketa u Mionici

Predstavnici Asocijacije "Duga" i opštine Mionica su počeli sa podelom humanitarnih paketa za 65 socijalno najugroženijih porodica. U okviru projekta "Odgovor na KOVID-19 pandemiju na teritoriji...