Protest Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe Đoković)
Protest Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe Đoković)
18.05.2019, 09:39

Videnović: "Borimo se za normalnu zemlju"

č: | fb:

Poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije Maja Videnović je, na 14. po redu protestu održanom sinoć u Valjevu, poručila građanima da ne dozvole da ih lažu, vređaju i ponižavaju oni protiv kojih se danas zajedno borimo.

 

- Borimo se za uređenu, normalnu evropsku, demokratsku Srbiju. Zemlju u kojoj su institucije jake, a ne volja jednog čoveka kako god se on zvao. Hvala vam što istrajavate u svojoj borbi, što ste svakog petka na ovom trgu i u šetnji, jer sve ovo što živimo već sedmu godinu nije normalno. Nije normalno to što sam ja danas sa vama na ulici, umesto da sam u Parlamentu, nije normalno to što ste vi ovde umesto sa vašom porodicom... Izabrali ste da se borite za ono u šta verujete, vi ste izabrali da se borite za normalnu i uređenu državu. Vi ste heroji ovih protesta, posebno gradovi kao što je Valjevo, koji bez obzira na promene, na priče da pada energija i da se protesti menjaju - rekla je Videnović.

 

Protest Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona

Protest Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (Foto: Đorđe Đoković)

Dodala je da ovi građanski protesti negde postaju slobodne zone, negde otvoreme tribine..., ali sve sa istim ciljem kako doći do slobodnih izbora i kakvu Srbiju ćemo napraviti posle Aleksandra Vučića.  

 

Videnovićeva je podsetila da su šetnje počele pre nekoliko meseci, da su građani izašli na ulice po kiši, vetru, snegu i na minus 15 stepeni, i poručili da je Srbija njihova zemlja, a ne zemlja Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

 

- Poruka svih nas koji smo danas na ulicama je da ne pristajemo da živimo u zemlji u kojoj vlada kriminal, u kojoj vladaju lažni doktori, u kojoj ne vladaju zakoni nego volja jednog čoveka. Ne pristajemo da živimo u zemlji u kojoj mediji nisu servis građana, u kojoj je nacionani televizija - RTS informativna služba i predizborna alatka Aleksandra Vućića. Time što građani nemaju priliku da čuju celokupnu političku ponudu krši se ustavno pravo građana, a ustavno pravo građana je da budu blagovremeno, pravovremeno i istinito informisani. S druge strane imamo televizije sa nacionalnom frekvencijom, a to je javno dobro koje su televizije dobile po strogo predviđenim uslovima, a one te uslove ne poštuju. Danas u Srbiji imamo brutalnu propagandu za jednog čoveka i jednu stranku. Istovremneo je na delu propaganda ne samo protiv političara, poslanika i ledera opozicije, nego protiv svakoga ko se danas u Srbiji uspravi i usudi da kaže suprotno mišljenje, tačnije mišljenje koje se ne slaže sa mišljenjem Aleksandra Vučića, a to nije normalno. Kao što nije normalan ni sistem u kome danas živimo - rekla je Videnović.

 

Upravo bog te nenormalnosti u kojoj danas živimo, građani su ustali i poručili da ne pristaju; ne prsitaju na laži, na kriminal, na urušavanje institucija, na ućutkivanje i na brutalnu propagandu; ne pristaju na afere, lažne doktorate, na ponižavanje penzionera...

Maja Videnović

Maja Videnović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Maja Videnović je podsetila da je Aleksanar Vučić pre nekoliko meseci, kao odgovor na proteste i na hrabrost građana, krenuo u "nervoznu kampanju!, koju je nazvao "Budućnost Srbije". 

 

- Ali mu građani iz svih gradova Srbije poručuju- džaba ti kampanja Aleksandre Vučiću jer ti nećeš biti kreator naše budućnosti. Vučić nam je upropastio prošlost, sadašnjost nam je učinio nepodnošljivom, ali mu nećemo dozvoliti da nam kreira budućnost. Kreatori naše budućnosti neće biti ni političke stranke, ni opozicioni lideri, nego će biti građani Srbije, koji su se nakon mnogo godina ponovo ohrabrili, spremni da kažu da ne pristaju na vlast bez sistema, da ne pristaju da vlada volja jednog čoveka - reklaje Videnović.

 

Ona je istakla da su protesti građana važni i da je "ova borba velika, da dugo traje i da će dugo trajati, ali sa jasnim ciljem, a to je borba za normalnu Srbiju, za slobodne izbore i slobodne medije".  

 

Videnović je građanima poručila da ne smeju verovati u priče da su protesti propali i da u nekim gradovima nestaju, jer to nije tačno.

 

- Ovo što se u Srbiji dešava već nekoliko meseci ne može da nestane! Dokle god ste vi spremni da se borite za slobodu, demokratiju, normalnu zmlju, nemojte da imate dilemu da ćemo svi zajedno u tome i uspeti -  rekla je sinoć u Valjevu narodni poslanik Maja Videnović.

 

Maja Videnović je zajendo sa građanima bila u prtestnoj šetnji centralnim gradskim ulicama.  U koloni su bili i aktivisti Lokalnog fronta Va koji su nosili transparent na kome je pisalo – Alo, Požega! Ka’će voz za Valjevo?

 

Protest Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona

Protest Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 4 sati 1 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 5 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 sati 11 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 1 komentar

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 4 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara