Protest Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe Đoković)
Protest Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe Đoković)
25.05.2019, 09:53

"Režim Aleksandra Vučića pada na proleće sledeće godine"

č: | fb:

Građanski protest "Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" održan je juče na Desankinom vencu, po petnaesti put, a na skupu su govorili narodni poslanik SDS Marko Đurišić, sekretar Nove stranke Đorđe Nakić i Srđan Milivojević, član Demokratske stranke.

 

"Režim Aleksandra Vučića će pasti na proleće sledeće godine, kada će biti održani izbori, a do tada moramo se svi zajedno boriti da ti izbori budu slobodni i fer", poručili su predstavnici opozicije sinoć u Valjevu.

 

Đorđe Nakić

Đorđe Nakić (Foto: Đorđe Đoković)

Sekretar Nove stranke Đorđe Nakić je poručio okupljenim građanima da "nikada ne smete da imate strah u sebi i nemojte da im pokažete da se plašite".

 

- To je jedan od naših ciljeva, da se više niko nikada u Srbiji ne plaši. I neka shvate da ih se ne plašimo i da ćemo ih za nešto manje od godinu dana oterati tamo gde im je mesto, na smetlište istorije. Nestaće iz istorije Srbije i niko ih nikada više neće pomenuti, ali moraće da podnesu račun i to na proleće sledeće godine i taj račun će platiti. Građani Srbije moraju da ih oteraju u zaborav – rekao je Nakić.

 

On je naglasio da ja važno da građani Srbije nastave sa protestima, jer kako reče "Aleksandra Vučića i njegove to nervira". Govore kako je na ulicama Srbije sve manje i manje ljudi, ali pokazaće građani koliko ih je na proleće sledeće godine, na izborima.

 

Narodni poslanik SDS Marko Đurišić je podsetio da su sa ovim protestima i šetnjama počeli pre šest meseci kada je u Kruševcu razbijena glava Borka Stefanovića, i to je "zapalilo vatru pobune i promena u Srbiji".

 

- Znam da je bilo više ljudi prethodnih meseci nego sada, ali nemojte to da vas obeshrabri. Ovo nije borba koja može da se završi za nekoliko meseci, ovo je maraton koji moramo da trčimo punom snagom kao da trčimo sprint na 100 metara. Ali, verujem da ćemo pobediti. Iz naših šetnji mora da nastane poruka koja će stići do svih građana. Hoćemo promenu vlasti i sistema na izborima, ali da bi došlo do promene ti izbori moraju da budu fer i pošteni– rekao je Đurišić.

 

On je podsetio na sporazum koji su postigli predstavnici opozicije i udruženja građana, koji su u protestima, da na izbore neće izlaziti ukoliko  ne budu organizovani po fer i poštenim uslovima.

Marko Đirišić

Marko Đirišić (Foto: Đorđe Đoković)

Đurišić je gledajući u tablu koja je postavljena ispred ruiniranog zdanja na Desankinom vencu rekao da "vreme u Valjevu prolazi na neki drugi način".

 

- Na tabli piše da je rekonstrukcija zgrade počela 16. maja 2017. godine. S obzirom na to da ona sada izgleda kao da su radovi trajali dva dana, zaključujem da ovde jedan dan traje kao godina u ostatku Srbije. I pošto bih voleo da dugo poživim, možda bih mogao da se preselim u Valjevo. Ali, šalu na stranu, i ova zgrada ovde pokazuje lice lopovske i nesposobne vlasti koja upravlja Srbijom već sedam godina - rekao je Narodni poslanik SDS Marko Đurišić.

Srđan Milivojević

Srđan Milivojević (Foto: Đorđe Đoković)

 

Voditelj protesta "Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" bio je član DS Srđan Milivojević koji pročitao nekoliko "valjevskih vesti posvećenih kriminalnom arčernju budžeta Valjeva od strane gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića".

 

Milivojević je rekao da postoje dva razloga za okupljanja građana Valjeva; prvi je Aleksandar Vučić, a drugi Slobodan Gvozdenović.

 

- Gvozdenović je bezgranično voleo Vučića i pominjao ga u svakoj rečenici. Setimo se avgustovskog nastupa prošle godine na Studiju B, kada se svakih nekoliko sekundi kleo u Vučića i Darka Glišića. Pre neki dan, 2. maja na istom Studiju B, Vučića je pomenuo samo jednom, a Glišić je potpuno nestao iz Bobinog rečnika. Štaviše, pred kraj svog zbrkanog i zbunjenog monologa, gradonačelnik Valjeva se usudio da kaže kako mu se "čin da je pomoć Republike Valjevu izostala!"... Poput asfalta na ulicama Valjeva, koji propada sve dublje, Boba sve brže, bolje i jače budžet grada Valjeva razbacuje na poklone svojim medijskim prijateljima, onima iz Džona Kenedija 51/3. "Pet dobrih primera rada gradske vlasti u Valjevu", koje je neki dan nabrojao istinoljubivi Kurir ušle su, uz još neke medije, u cifru od pet miliona dinara kojima gradonačelnik samo ove godine kupuje prostor za svoje izmišljotine – naveo je Milivojević.

 

Među vestima, koje je sinoć na protestima u Valjevu pročitao Srđan Milivojević, našla se i ona da je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović izviždan na nedavno održanom 35. Džez festu, "što dovoljno govori šta građani Valjeva misle o njemu".

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 8 sati 3 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 5 sati 13 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 8 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara