Registracija Prijava preko FB
Porodilište valjevske bolnice (foto: DjordjeDjokovic)
Porodilište valjevske bolnice (foto: DjordjeDjokovic)
11.06.2019, 10:34

"Osmeh na dar" za valjevske bebe

č: | fb:

Studentska Fondacija "Osmeh na dar", u svojim humanim poduhvatima, nije zaobišla Porodilište valjevske bolnice pa je na ovu adresu uručeno 50 štep deki i 30 bebi peškira sa logom Fondacije.

 

Studenti Pravnog i drugih fakulteta Beogradskog univerziteta okupljeni u Fondaciji "Osmeh na dar", svojim aktivnostima prikupljaju sredstva za nabavku najneophodnijih stvari za različite grupe stanovništva.

Štep deka - Osmeh na dar

Štep deka - Osmeh na dar (Foto: www.obvaljevo.rs/)

"Kvalitetne štep deke greju novorođene bebe i omogućavaju im miran san. Pobolјšanje uslova u porodilištima u Nišu, Užicu i Valјevu ima izuzetan značaj jer se u ovim zdravstvenim ustanovama godišnje rodi više od 6000 beba. Ulepšajmo našoj deci prve snove i obezbedimo im zdravo detinjstvo, raširimo im osmehe", poručili su iz Fondacije "Osmeh na dar" u kojoj volontiraju brojni studenti i studentkinje iz Valjeva i okoline.

 

Fondacija "Osmeh na dar"je prva studentska humanitarna fondacija, aktivna od 2006. godine, a zvanično osnovana 2009. godine. Osnovni cilјevi Fondacije su, pomoć socijalno i zdravstveno ugroženoj deci i deci sa posebnim potrebama u Srbiji, širenje svesti o socijalnim i zdravstvenim  uslovima, kao i unapređenje i promocija kulture i obrazovanja, u siromašnim i nerazvijenim oblastima širom Republike Srbije (sa posebnim osvrtom na Kosovo i Metohiju). Osim ovih kategorija Fondacija podržava slična volonterska i humanitarna Udruženja, pa je donacija bebi operme ovom prilikom podrška Udruženju i kampanji "Rodi se na lepom mestu".

 

Aktuelno

Novka Savić u danu obnavljanja kluba (foto: Đorđe Đoković)
Ne može Novka nositi majicu kluba bez dozvole naprednjaka 21.10.2019

Tapija na majicu, na klub, na grad, na život...

Naprednjačko rukovodstvo ŽRK Metalac "osuđuje" Novku Savić zbog toga što je u majici sa obeležjem kluba došla na skup podrške Aleksandru Obradoviću. "Ukoliko dotična osoba nema novca da sebi kupi...  · 28 komentara

Borko Stefanović i Srđan Milivojević (foto: Đorđe Đoković)
Bojkot lažnih, nepostojećih izbora 21.10.2019

Srbija je u mentalnom i informativnom mraku

Izbori koji će biti održani u Srbiji sledeće godine u martu ili aprilu, pod uslovima koje nameće aktuelna vlast, niti će biti demokratski, niti će biti slobodni, zato ih treba bojkotovati, i...  · 2 komentara