Plato ispred stare železničke stanice (foto: Kolubarske.rs)
Plato ispred stare železničke stanice (foto: Kolubarske.rs)
15.06.2019, 10:02

"Mediji u lancima propagande"

č: | fb:

Od ove subote umesto građanskih protesta "Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona",  i okupljanja na Desankivnom vencu, biće organizovani razgovori "Pod lipom", na prostoru ispred sedišta valjevskog odbra DS, stara železnička stanica.

 

Kako se navodi u pozivu, "dođite da #mislimozajedno #1od5miliona", sa građanima Valjeva će o ulozi medija u političkim i društvenim procesima u zemlji, o navali propagande i položaju nezavisnih novinara i nezavisnih medija, o pravu građana na tačnu informaciju, razgovarati novinari Antonela Riha, Vukašin Obradović, Predrag Vujanac i Darija Ranković.

 

Da li konzumerizam ubija vrednosti i načela novinarske profesije, kako do slobode i da li je medijska sloboda preduslov demokratizacije društva? Kako danas prezivljava ideja odbrane od monopolizacije medijske sfere, su samo neka od pitanja  večerašnjih razgovora “Pod lipom” koji počinju u 19 časova.

 

 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 4 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...