Registracija Prijava preko FB
Jovo Bakić (foto: Đorđe Đoković)
Jovo Bakić (foto: Đorđe Đoković)
16.06.2019, 06:46

Građanski front zahteva da se hajka na doktora Bakića pod hitno obustavi

č: | fb:

Građanski front najoštrije osuđuje privođenje dr Jove Bakića, kao i očigledno naručenu hajku koja se protiv njega vodi u režimskim medijima. Posebno je uznemirujuće što do ovoga dolazi neposredno nakon izjave predsednika Aleksandra Vučića u kojoj se profesor Bakić označava kao nasilnik i stoga kao legitimna meta sinhronizovanog policijsko-medijskog progona.

 

Kako se navodi u saoptenju Građanskog fronta, ovo je, nažalost, samo još jedan u nizu pritisaka na slobodu mišljenja i govora u Srbiji, o kojima jasno govore i Fridom haus i Evropska komisija u svojim najnovijim izveštajima.

 

Glavni generator nasilja u Srbiji je upravo režim koji progoni i zastrašuje slobodnomisleće i kritički nastrojene pojedince i organizacije. Zahtevamo da se hajka na doktora Bakića pod hitno obustavi i da se predstavnici izvršne vlasti suzdrže od izjava kojima se ugrožava nezavisnost pravosuđa, a slobodnomislećim građanima crtaju mete na čelu.

Aktuelno

Zgrada socijalnog stanovanja (foto: Kolubarske.rs)
Odbornica Snežana Đekić Spajić tvrdi Pre 18 minuta

Zloupotreba i javašluk kada su u pitanju socijalni stanovi

U Gradskoj upravi vlada opšti nerad, javašluk, pa i zloupotreba, kada su u pitanju socijalni stanovi, ukazala je odbornica Snežana Đekić Spajić. Ona je navela i to da direktorka Vidraka Jelena...

Igraonica Bark (na spratu) (foto: Kolubarske.rs)
U okviru mera populacione politike Pre 2 sati 29 minuta

Dva miliona dinara za "Dežurnu igraonicu"

Dva miliona dinara iz budžeta biće uloženo u opremanje i proširenje igraonice za decu čiji su roditelji nezaposleni kako bi im se "omogućilo slobodno vreme za traženje posla". Na konkursu je...  · 1 komentar