Viši sud u Beogradu (foto: www.bg.vi.sud.rs)
Viši sud u Beogradu (foto: www.bg.vi.sud.rs)
21.06.2019, 13:56

Optuženi za zločin u hrvatskom selu Lovas 1991. godine proglašeni krivim

č: | fb:

Pripadnici tadašnje JNA i paravojne formacije "Dušan Silni" su proglašeni krivim za zločin protiv čovečnosti u saizvršilaštvu, ratni zločin protiv civilnog stanovništva i nečovečno postupanje, objavila je TV N1.

 

Milan Devčić je osuđen na 8 godina zatvora, Saša Stojanović na 7 godina, Željko Krnjajić, Zoran Kosjer i Jovan Dimitrijević na po 6 godina, Darko Perić i Radovan Vlajković na po 5 godina, a Radisav Josipović na 4 godine.

 

Kako je navedeno, visina kazne limitirana je visinom prvih kazni i činjenicom da tužilaštvo nije dokazalo sve radnje koje su im se stavljale na teret.

 

Viši sud u Beogradu doneo je 26. juna 2012. godine presudu kojom je sve optužene oglasio krivim i osudio ih na kazne od četiri do 20 godina zatvora. Apelacioni sud u Beogradu je u decembru 2013. predmet vratio na ponovni postupak.

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 4 sati 57 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...