Registracija Prijava preko FB
Kafanski stolovi (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Kafanski stolovi (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
26.06.2019, 06:54

Ručkovi za "potencijalne investitore", za prijatelje i za sebe

č: | fb:

Gradsko veće je, za samo šest meseci prošle godine, za usluge reprezentacije i poklone potrošilo preko 800.000 dinara. Od tog iznosa skoro pola miliona dinara je novogodišnji reklamni materijal za Gradsko veće, dok je ostatak novca potrošen na "poslovne ručkove", koji su ponekad bili u kasnim večernjim časovima.

 

Sudeći prema nalozima za plaćanje, sa pozicije Gradsko veće, za šest meseci bilo je desetak poslovnih ručkova sa "potencijalnim investitorima". Najčešće je nepoznati predstavnik Grada ručao sa nepoznatim "potencijalnim investitorom", a po nalogu gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića. Bilo je i predstavnika korejskog, kineskog i japanskog investitora. Kako je naznačeno u nalozima za plaćanje, ručak je organizovan "u cilju budućeg investiranja na ovim prostorima".

 

Jedan potencijalni investitor iz Kine boravio je u Valjevu u novembru prošle godine. Domaćin ručka, koji je koštao 11.230 dinara, bio je pomoćnik gradonačelnika Nikola Radojičić, dok je nepoznatom "potencijalnim investitoru", takođe na račun Gradskog veća a po nalogu gradonačelnika, domaćin bio zamenik predsednika Skupštine grada Mihailo Milutinović.

 

Poslovni ručak sa "potencijalnim investitorom", domaćin je bio nepoznati predstavnik Grada, organizovan je na Platanima u večernjim satima oko 22 časa.

 

Nepoznati predstavnik Grada je sa nepoznatim "potencijalnim investitorom", a po nalogu Slobodana Gvozdenovića, ručao kod Milunke u kafani u Balinoviću. Nakon deset dana, ponovo su se kod Milunke u Balinoviću na ručku našli nepoznati predstavnik Grada i nepoznati "potencijalni investitor". Sudeći prema računima, oba puta, na jagnjećem pečenju i pivu.

 

Pored toga što su se predstavnici Grada gostili sa predstavnicima "potencijalnih investitora", a od tih "potencijalnih" za sada niko nije investirao u Valjevo, gradsko rukovodstvo se i međusobno čašćavalo ručkovima, ponekad su ti ručkovi bili u večernjim satima.

 

Pa je tako, recimo, Slobodan Gvozdenović sa saradnicima ručao na Platanima. Taj poslovni ručak gradonačelnika i još tri osobe u pola jedanaest uveče koštao je 4.560 dinara.

 

Članovi Gradskog veća sami sebi su organizovali poslovni ručak, u ponedeljak u radno vreme oko 13 časova, u "Hemingveju", a koštao je 13.580 dinara. Sudeći prema računu, pet članova Gradskog veća je nešto slavilo s obzirom na to da su služeni bifteci, Tamuz vino i slatki specijalitet kuće - "Hemingvej" palačinke.

 

U "Hemingveju" je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović "poslovno ručao", u večernjim satima u 23.48 časova, sa Slavenom Radovanovićem "povodom promocije knjige Kremanska ruža". Taj večernji ručak novcem iz gradske kase plaćen je 8.590 dinara. Poput članova Gradskog veća, i književnik i njegov domaćin su ljubitelji bifteka.

 

Poslednjeg radnog dana u nedelji, pred kraj radnog vremena, na Platanima na poslovnom ručku, koji je koštao 11.930 dinara, bilo je rukovodstvo Grada sa kolegama iz Kolubarskog okruga. Nije poznato ko je od rukovodstva Grada poslovno ručao, niti su poznate kolege iz Okruga.

 

Nije se ručalo samo sa "potencijalnim investitorima" i saradnicima

 

Nepoznati predstavnici Grada su, po nalogu Slobodana Gvozdenovića, ručali sa organizatorima 1. Valjevskog polumaratona. Takođe, po nalogu gradonačelnika plaćen je 70.000 dinara ručak u Omni centru za učesnike šahovskog "Trišinog memorijala". 

 

 "Povodom organizacije treninga bezbedne vožnje", išlo se na poslovni ručak koji je koštao 12.290 dinara. Kako je naznačeno u nalogu za plaćanje "u Valjevu je održan trening za motocikliste iz našeg grada, a organizator je bio Savet za bezbednost na putevima Valjeva". Domaćin ručka, o trošku Grada, bio je predsednik Saveta i član Gradskog veća Dobrosav Janković.

 

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je novinare Kurira, koji su napisali reklama tekst o njemu, častio ručkom koji je koštao 8.560 dinara. Članak o "uspešnom gradonačelniku Valjeva" Gvozdenović je, iz budžeta, Kuriru platio 480.000 dinara.

 

Za hranu, piće i poklone za šest meseci potrošeno 3,8 miliona dinara

 

Iz budžeta Grada je, za samo šest meseci prošle godine, za usluge reprezentacije, ugostiteljske usluge i poklone potrošeno preko 3,8 miliona dinara. Od tog iznosa, preko dva miliona dinara potrošeno je za hranu i piće, dok je ostatak "otišao" na raznorazne poklone, u većini slučajeva poznat je darodavac, ali ne i primalac poklona.

 

Najviše novca za hranu, piće i poklone potrošili su gradonačelnik Slobodan Gvozdenović i Gradsko veće blizu 1,6 miliona dinara, Skupština grada je potrošila preko 1,2 miliona, dok je za piće i hranu sa pozicije Gradska uprava potrošeno blizu pola miliona dinara, i isto toliko za poklone.

 

Inače, prošle godine, i pred zakonske obaveze, Grad nije raspisao javnu nabavku za usluge reprezentacije i ugostiteljske usluge. Ove godine tender za te usluge je objavljen pre pet dana, i to po drugi put s obzirom na to da je prvi bio neuspešan. Procenjena vrenost javne nabavke usluge reprezentacije i ugostiteljske usluge je 1.166.666 bez PDV-a.

Aktuelno

Pod lipom (foto: Kolubarske.rs)
Razgovori pod lipom Pre 12 sati 57 minuta

Bavljenje politikom radi lične koristi

Danas se politikom mnogi bave iz lične, a ne opšte koristi, smatraju učesnici "Razgovora pod lipom". U Srbiji se već decenijama vrtimo u krug pokušavajući da stvorimo uređeno društvo.  · 2 komentara

Kod Austroterma (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 23.08.2019

Gradi se ulica Mirka Obradovića do obilaznice

Raspisana je javna nabavka za izgradnju nove Ulice Mirka Obradovića, deonica od fabrike "Austroterm" do obilaznice. Procenjena vrednost radova je 200 miliona dinara. U planu je i izgradnja kružnog...  · 2 komentara

Put od jezera do ski staze (foto: Kolubarske.rs)
Nakon 12 godina 22.08.2019

Asfaltiran put do ski staze Crni vrh

Nakon 12 godina od otvaranja ski staze Crni vrh na Divčibarama, asfaltiran je put koji vodi do ovog skijališta. Iz Gradske uprave najavljuju da će uskoro biti asfaltiran i parking.  · 5 komentara