Najbolji đaci Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Najbolji đaci Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
27.06.2019, 15:31

Prijem za vukovce i đake generacije

č: | fb:

Prijem za 114 vukovaca i 20 đaka generacije valjevskih osnovnih i srednjih škola priređen je danas u Centru za kulturu. 

 

Školovanje u ovoj školskoj godini sa svim peticama završilo je 114 učenika, od čega je 84 osnovaca i 30 srednjoškolaca. Najviše vukovaca, među osnovcima, 16 ima OŠ "Seste Ilić", dok je među srednjoškolcima sa svim peticama najviše učenika, po 11 u Valjevskoj gimnaziji i Medicinskoj školi.

 

U skladu sa Odlukom o nagradi grada Valjeva, 20 đaka generacije prošle školske godine 2017/2018, nagrađeno je novčanim iznosom, diplomom i propusnicom za bazene u SRC Petnica. Propusnice za petničke bazene na poklon od Grada dobili su i vukovci.

Miroljub Ivanović i Dejan Bogojević

Miroljub Ivanović i Dejan Bogojević (Foto: Đorđe Đoković)

 

Najbolje đake Valjeva je pozdravio i nagrade im, zajedno sa članom Gradskog veća Dejanom Bogojevićem, uručio član Gradskog veća Miroljub Ivanović. Kao i prošle godine, tako i ove, na prijemu za najbolje valjevske đake nije bio gradonačelnik Slobodan Gvozdenović. Lane je vukovce i đake generacije pozdravio zamenik gradonačelnika Zoran Živković, dok je ove godine izostao i on.

 

Miroljub Ivanović je na početku svog obraćanja, umesto čestitke najboljima za postignuti uspeh, rekao da "ima veliko zadovoljstvo da ih u ime Gradskog veća i dr Slobodana Gvozdenovića pozdravi i poželi dobrodišlicu". Potom je obavestio đake, njihove profesore i roditelje o tome koliko će Grad ove godine izdvojiti novca za stipendiranje učenika i studenata. Ivanović je najbolje valjevske đake informisao i o uspešnom školovanju valjevskog gradonačelnika.

 

- Grad Valjevo danas dodeljuje zaslužene nagrade i priznanja za 137 najboljih učenika i učenica. Ovom prilikom želim da vas obavestim, u funkciji predsedenika Komisije za dodelu stipendija za darovitu decu, učenike i studente, da je Grad u budžetu za 2019. godinu opredelio 25,5 miliona dinara za stipendiranje 52 osnovca, 55 srednjoškolaca, 132 stipendije za studente u zemlji i devet za učenike u inostranstvu. U 12 mesečnih rata 253 đaka i studenta u gradu Valjevu dobijaće svakog meseca, i to osnovci 5.500, srednjoškolci 6.500, studenti u zemlji 10.000 i inostranstvu 11.000 dinara. Povećanje ovih sredstava je poteklo od gradonačelnika i to povećanje iznosi od 30 do 33 procenta – rekao je na prijemu Ivanović.

 

Naglasio je da je "Valjevo jedan od gradova u samom vrhu u Srbiji koji podržava darovite, talentovane i najbolje učnike", a za to postoji i razlog.

 

- Možda je jedan od razloga i to što je naš gradonačelnik takođe kao i vi bio vukovac u osnovnoj školi, bio vukovac u srednjoj školi i bio odličan student na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Pre nego pređemo na dodelu priznanja, želim vam da i dalje ostvarujete visoke rezultate uz podršku vaših nastavnika, roditelja i grada Valjeva. Živi i zdravi bili - rekao je član Gradskog veća Miroljub Ivanović na današnjem prijemu za najbolje đake Valjeva.

 

Najbolje đake Valjeva je recitacijom "Mačak i skakutavo jaje" pozdravila Kalina Filipović, učenica drugog razreda OŠ "Andra Savčić", pobednica 51. Smotre recitatora Srbije "Pesniče naroda mog" u mlađoj kategoriji.

Kalina Filipović

Kalina Filipović (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 21 sati 38 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 18 sati 48 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara