Slobodan Gvozdenović i Miroljub Ivanović (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Gvozdenović i Miroljub Ivanović (foto: Đorđe Đoković)
02.07.2019, 07:02

Gradonačelnik oštećen – ne može da se bavi ginekologijom, a i vređa ga narod!

č: | fb:

U izveštaju o reviziji završnog računa budžeta Valjeva za 2018. godinu državni revizor je, među brojnim nepravilnostima, naveo i da su plate gradskim funkcionerima nezakonito povećane.

 

Na taj deo izveštaja državnog revizora ukazala je na sednici Skupštine grada odbornik Snežana Đekić Spajić iz Stranke moderne Srbije.

 

"Tokom 2018. godine prilikom obračuna i isplate plate za izabrana lica - predsednika Skupštine, gradonačelnika i zamenika gradonačelnika primenjen je veći koeficijent  od koeficijenta određenog zakonom o platama u državnim organima i javnim službama za izabrana llica u gradovima", piše u izveštaju državnog revizora.

Snežana Đekić Spajić

Snežana Đekić Spajić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Član Gradskog veća Miroljub Ivanović stao je u odbranu "blagog povećanja plate" gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića, koja iznosi 125.500 dinara.

 

Ivanović je ignorisao izveštaj državnog revizora i činjenicu da je povećanje plate bilo nezakonito, nego je skupštinsku govornicu iskoristio da objasni zbog čega valjevski gradonačelnik treba da ima veću platu.

 

- Zato što gradonačelnik nije više sada lekar specijalista da može kao većina njegovih kolega da posle redovnog radnog vremena u državnoj ustanovi radi i da mu se plate prekovremeni sati, odnosno da kao većina njegovih kolega kao specijalista ginekolog bude angažovan u privatnim ordinacijama i da bude plaćen. Dakle, sa meterijalnog aspekta on je oštećen. Osim toga, često sam sa gradonačelnikom prisutan u bazi, u mesnim zajednicama, i zaista nije prijatno istrpeti veliko nezadovoljstvo ljudi, traže ulice, ne biraju reči, vređaju. Mi imamo 1760 ulica, pa ko će to sve asfaltirati? Pa vidite koliki je budžet, treba vreme. Dalje, ljudi dosta traže posao, nije gradonačelnik direktor Krušika, nezadovoljni su, vređaju, zahtevaju javno da im zaposli decu u Krušik. Tako da je ovaj koeficijent blago povećanje plate, to želim ovde da kažem, jer čitam te portale, neke portale koji sa ironijom o tome pričaju – rekao je Ivanović.

 

 

 

 

Ti "neki portali" koji su pisali, ali bez ironije kako to ustvrdi Ivanović, su Kolubarske.rs. U tekstu "Valjevski funkcioneri rekorderi po zaradama" preneti su zvanični podaci o platama izabranih i postavljenih lica u novembru 2018. godine.

 

Pisali smo o tome da najveću neto platu ima gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović 125.500 dinara, a njegov zamenik Zorana Živkovića mesečno zarađuje 106.000 dinara. Najplaćeniji, posle gradonačelnika, je predsednik Skupštine grada Milorad Ilić sa platom od 113.600, sledi načelnik Gradske uprave Jelica Panjković Tešić koja mesečno zarađuje 106.600, dok je plata pomoćnika gradonačelnika Nikole Radojičića 100.900 dinara.     

 

Plata gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića, u odnosu na 2017. godinu, povećana je za 37 posto, predsednika Skupštine grada Milorada Ilića za 33 posto, dok je pomoćnik gradonačelnika Nikola Radojičić dobio povišicu od 34 posto.

 

I to su te nezakonite povišice o kojima su Kolubarske.rs pisale, na to ukazao državni revizor, a član Gradskog veća pokušao da objasni i odbrani. Miroljub Ivanović je rekao da se raspitao kolike su plate gradonačelnika u gradovima poput Valjeva i saznao je da su "veće nego našeg gradonačelnika", ali nije naveo u kojim gradovima.

 

I Kolubarske.rs su se raspitale o visini zarada gradonačelnika u nekim gradovima; plata gradonačelnika Niša je 95.800 dinara, koliko iznosi plata i gradonačelnika Loznice, prvi čovek Pančeva zarađuje 95.000, a gradonačelnik Kraljeva 91.200 dinara.

 

Eh da je manje ulica, više para za gradonačelnika i za reprezentaciju

 

Državni revizor je u izveštaju o reviziji završnog računa budžeta Valjeva za 2018. godinu, ukazao i na trošenje novca za reprezentaciju – "usluge za domaćinstvo i ugostiteljske usluge.

 

Kolubarske.rs su pisale u nekoliko navrata o trošenju budžetskih para na usluge reprezentacije i na kupovinu poklona. U tekstu "Gradonačelnik za bajadere i espresso mesečno potroši nečiju platu", piše da je iz budžeta Grada, za samo šest meseci 2018. godine, za usluge reprezentacije, ugostiteljske usluge i poklone potrošeno preko 3,8 miliona dinara...

 

Član Gradskog veća Miroljub Ivanović je "stao" i u odbranu trošenja novca za hranu i piće, i čak je predložio da se na tu temu stavi tačka!?

 

- Da stavimo tačku na tu reprezenraciju. Pa evo vidite, nas danas ima, sa odbornicima, članovima Gradske uprave i direktorima, oko sto. Pa vidite ovu vodu, pa molim vas sramota je šta pišu. Pa ne popije gradonačelnik sto flaša vode, pa 'ajte molim vas. Pa to je više neozbiljno šta pišu. Sve se pripisuje da gradonačelnik popije. Pa nemojte, molim vas. Pa ko će da popoje sto flašica danas, ma 'ajte molim vas – izrazio je čuđenje Miroljub Ivanović.

 

Međutim Ivanović je na sednici Skupštine grada propustio da kaže da je to, o čemu su neki pisali a nazvao sramotom, konstatovao i državni revizor u svom izveštaju o reviziji završnog računa budžeta Valjeva za 2018. godinu.

 

Član Gradskog veća Miroljub Ivanović državnog revizora nije napao, nije rekao da je njegov izveštaj sramota, niti da na reprezentaciju treba da stavi tačku!

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 2 sati 56 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 45 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.