02.07.2019, 08:56

I Ja Podržavam Superheroje

č: | fb:

Kompanija Mastercard i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka pokrenuli su u martu mesecu kampanju "Zajedno za kuću koju zaslužuje svaki superheroj" koja za cilj ima da obezbedi kuću malim SUPERHEROJIMA i njihovim roditeljima.

 

SUPERHEROJI su hrabri mališani koji vode borbu protiv opake bolesti. Veliki broj dece dolazi iz različitih krajeva Srbije, a s obzirom na to da je glavni grad najveći dijagnostički i terapijski centar, oni dolaze upravo u Beograd na primanje terapija i lečenje koje vrlo često traje i više od godinu dana. Roditelji predstavljaju najveći oslonac ovim hrabrim mališanima u njihovoj borbi. Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) već 15 godina pruža smeštaj za ove porodice, ali osim smeštaja Udruženje pruža i logističku, stacionarnu, psihološku i socijalnu podršku ovim malim superherojima i njihovim roditeljima. Nažalost, broj dece koja boluje od ove opake bolesti se povećao, samim tim povećala se i potreba za većim smeštajnim kapacitetima.

 

- Mastercard osnažuje pojedince da započnu značajne inicijative koje će koristiti kako njihovim lokalnim zajednicama, kao i razvoju celokupnog društva. Rezultati studije "Stavi ono do čega ti je stalo na prvo mesto" koju je Mastercard sproveo krajem prošle godine, pokazali su da su veće investicije u zdravstvo najčešće inicijative u kojima građani vide potrebu za većim sopstvenim uključivanjem. Stoga, ponosni smo što smo se udružili sa NURDOR-om, organizacijom koja je učinila mnogo za lokalnu zajednicu i za konkretnu osetljivu grupu i ovu donaciju vidimo kao šansu da još jednom ujedinjeni, kao zajednica, stavimo ono do čega nam je stalo na prvo mesto - poručila je Jelena Ristić, marketing menadžer za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

 

Mastercard donatorska kampanja u cilju prikupljanja sredstava za novu NURDOR roditeljsku kuću je najveća do sada lokalna društveno odgovorna kampanja koju je Mastercard organizovao u Srbiji. Zato od 20. marta svaka beskontaktna, mobilna ili onlajn transakcija napravljena na teritoriji Republike Srbije daje podršku fondu koji će Mastercard donirati za obezbeđivanje NURDOR Roditeljske kuće.

 

Pored finansijske donacije, Mastercard će takođe pružiti podršku u pogledu unapređenja organizacionih kapaciteta NURDOR-a, kao i daljim aktivnostima na promociji konstantnih potreba NURDOR-a, a sve u cilju podizanja svesti o njihovom radu, značaju i potrebama za njihovo svakodnevno funkcionisanje i finansiranje.

 

- Roditeljska kuća nije samo smeštaj, već je to projekat sveobuhvatne brige o porodicama. Za decu je od neizmernog značaja da je to prostor prilagođen njima i njihovim potrebama, u kojem bolest nije oduzela pravo na detinjstvo i u kojem se uvek mogu osećati kao kod kuće. Trenutno NURDOR roditeljske kuće u Beogradu obezbeđuju smeštaj za 13 porodica, a nadamo se da će novi objekat moći da ispuni kriterijume za proširenje kapaciteta za smeštaj do 20 porodica - izjavila je Joland Korora, predsednik NURDOR-a. 

 

- Nova roditeljska kuća u Beogradu će zadovoljiti potrebu za većim kapacitetima za smeštaj dece na lečenju i njihovih roditelja. Mene je pozvao Mastercard da budem ambasador projekta jer sam bio u toj situaciji, bio sam na mestu SUPERHEROJA i izborio sam se sa kancerom, kao i sa preprekama sa kojima sam se suočavao tokom odrastanja. Ideja je da iz ličnog iskustva približim i istaknem važnost podrške prvenstveno roditeljima koji su deci najpotrebniji da istraju u borbi, zbog čega je veoma važna podrška NURDOR-u - poručio je hrabri Nemanja Tadić, ambasador projekta Zajedno za kuću koju zaslužuje svaki Superheroj

 

Donatorska kampanja za NURDOR predstavljan jedinstven primer koji nam pokazuje da se svaka pojedinačna akcija računa kako bi se ostvario viši cilj. Udruženi zajedno možemo postići mnogo, zato pružimo podršku malim SUPERHEROJIMA u njihovoj životnoj borbi. Obezbedimo im krov nad glavom u kojoj će moći da se bore u z podršku svojih roditelja.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 4 sati 6 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 6 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 sati 16 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 3 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 4 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara