Prijedorska ulica (foto: Đorđe Đoković)
Prijedorska ulica (foto: Đorđe Đoković)
10.07.2019, 06:42

"Gde je nestao asfalt za krpljenje naših rupa"?

č: | fb:

Radovi na krpljenju brojnih rupa u Prijedorskoj ulici u Brđanima, na radost žitelja, počeli su u novembru 2018. godine, ali, na žalost žitelja, još uvek nisu završeni.

 

Posao krpljenja udarnih rupa koje su, kako kažu žitelji Prijedorske ulice, bile pravi krateri, dobilo je prošle godine na tenderu preduzeće Ingrap Omni u okviru javne nabavke "redovno održavanje asfaltiranih ulica", čija je vrednost bila oko 26,6 miliona dinara bez PDV-a.

 

"Ekipa ove građevinske firme je pršlog novembra ušla u našu ulicu, opkrojila sve udarne rupe i otišla. Nakon nekoliko dana ponovo su došli, ponadali smo se da će brzo završiti posao, međutim pokrpili su samo nekoliko oštećenja na početku ulice, okrenuli se i otišli. Ostavili su većinu opkrojenih rupa, koje su vremenom postaje veće nego što su bile, i tako već osam meseci mi čekamo da se ekipa preduzeća Ingrap Omni vrati i završi započet posao", pričaju žitelji Prijedorske ulice.

Prijedorska ulica (zakrpljene rupe)

Prijedorska ulica (zakrpljene rupe) (Foto: Đorđe Đoković)

Prijedorska ulica

Prijedorska ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Prijedorska ulica

Prijedorska ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Naglašavaju da imaju velike probleme, naročito kada pada kisa, uliva se voda u dvorišta, a tada se i cela ulica raskalja tako da je nemoguće proći.

 

"Postoji i opasnost da oštetimo automobile, gume, da neko povredi nogu. Otežano nam je kretanje, a u našoj ulici je puno starijih ljudi i dece, pa neko može da se povredi. Takođe pojedine kuće imaju problem, kada pada kiša, pojavljuje  se vlaga u podrumima, a imamo i problem sa kanalizacijom. Popunjavali smo rupe, i to delove uz ivice, peskom i šoderom, ali kada padne kiša voda sve odnese", pričaju naši sagovornici iz Prijedorske ulice.

Prijedorska ulica

Prijedorska ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Prijedorska ulica

Prijedorska ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Kažu da su nekoliko puta odlazili kod nadležnih u Gradsku upravu i tražili pomoć i odgovor na pitanje kada će biti okončani radovi u Prijedorskoj ulici, i kada će sve rupe biti zakrpljene, ali su dobili odgovor da su "radovi u toj ulici završeni".

 

Međutim, stanje u Prijedorskoj ulici u Brđanima je sasvim drugačije. Rupe su opkrojene, ali nisu asfaltirane, odnosno radovi nisu završeni! Otuda žitelji pitaju: "Gde je nestao asfalt za krpljenje naših rupa"?

Prijedorska ulica

Prijedorska ulica (Foto: Đorđe Đoković)

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 49 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 20 sati 45 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 3 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...