Policija (foto: Đorđe Đoković)
Policija (foto: Đorđe Đoković)
09.07.2019, 14:44

Policija zaplenila oko jedne tone rezanog duvana i duvana u listu

č: | fb:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku, u saradnji sa valjevskom policijom, uhapsili su organizovanu kriminalnu grupu za koju se sumnja da je od januara do jula organizovala nabavku i prodaju rezanog duvana na teritoriji Srbije.

 

Kako se navodi u saopštenju policije, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, uhapšeni su: O. J. (1980), D. Ž. (1974) i M. M. (1994), svi iz Uba, D. M. (1972) iz Lazarevca i M. L. (1965) iz okoline Valjeva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

 

Sumnja se da je D. M. organizovao aktivnosti ove grupe, dok su M. L. i O. J. bili zaduženi za nabavku, transport i prodaju duvana, a D. Ž. i M. M. su, kako se sumnja, bili vozači. 

 

Policija je, prilikom pretresa kuća D. M. i D. Ž. u Ubu i iznajmljene kuće u mestu Ćelije, pronašla i zaplenila oko jedne tone rezanog duvana i duvana u listu. Pronađen je i nelegalni pogon za preradu duvana.

 

Protiv osumnjičenih određena je mera zadržavanja do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužulaštvu. 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 1 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 19 sati 56 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...