Policija (foto: Đorđe Đoković)
Policija (foto: Đorđe Đoković)
09.07.2019, 14:44

Policija zaplenila oko jedne tone rezanog duvana i duvana u listu

č: | fb:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku, u saradnji sa valjevskom policijom, uhapsili su organizovanu kriminalnu grupu za koju se sumnja da je od januara do jula organizovala nabavku i prodaju rezanog duvana na teritoriji Srbije.

 

Kako se navodi u saopštenju policije, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, uhapšeni su: O. J. (1980), D. Ž. (1974) i M. M. (1994), svi iz Uba, D. M. (1972) iz Lazarevca i M. L. (1965) iz okoline Valjeva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

 

Sumnja se da je D. M. organizovao aktivnosti ove grupe, dok su M. L. i O. J. bili zaduženi za nabavku, transport i prodaju duvana, a D. Ž. i M. M. su, kako se sumnja, bili vozači. 

 

Policija je, prilikom pretresa kuća D. M. i D. Ž. u Ubu i iznajmljene kuće u mestu Ćelije, pronašla i zaplenila oko jedne tone rezanog duvana i duvana u listu. Pronađen je i nelegalni pogon za preradu duvana.

 

Protiv osumnjičenih određena je mera zadržavanja do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužulaštvu. 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 21 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...