Registracija Prijava preko FB
Građanski front na protestima (foto: Građanski front)
Građanski front na protestima (foto: Građanski front)
16.07.2019, 07:30

Građanski front osuđuje napade na Ljubomira Radovića i novinare

č: | fb:

Asocijacija Građanski front najoštrije osuđuje nove napade na aktivistu Lokalnog fronta Valjevo i samostalnog odbornika Skupštine grada Valjeva, Ljubomira Radovića, kao i napade na urednicu portala kolubarske.rs, Dariju Ranković. 

 

Kako se navodi u saopštenju, Radović se našao na meti lokalnih moćnika nakon što je Lokalni front Va razotkrio mrežu povezanih organizacija koje, pod plaštom informisanja građana, služe za izvlačenje javnih sredstava iz lokalnog budžeta, ali i za napade i blaćenje neistomišljenika i novinara koji se usude da pišu i govore o štetnim potezima vlasti i kršenjima zakona. 

 

"Radović je na svojoj koži mogao da iskusi kako izgleda mehnizam za gušenje kritike, u kome pod krovom firme "In network solution" funkcioniše preko 10, što formalnih, što neformalnih, medijskih entiteta. Neposredni povod za kampanju blaćenja i širenja govora mržnje je činjenica da se Ljubomir Radović obratio pravosudnim organima, ukazujući da iza mreže fantomskih medijskih organizacija stoji blizak saradnik gradonačelnika Valjeva, Zoran Majdak. Majdak je od ranije poznat organima gonjenja zbog prevara sa SMS porukama", navodi se u saopštenju Građanskog fronta.

 

Dalje se navodi da meta "medija", bogato plaćenih da na ovakav način prikrivaju nerad i promašaje lokalne i republičke vlasti, nisu samo politički protivnici. Na najodvratniji  način, uz skaredne  fotomontaže, u javnost se plasiraju i besramne optužbe protiv novinara lokalnih redakcija koji se trude da očuvaju svoju nezavisnost, odgovornost prema javnosti i, najzad, da odbrane elementarnu pristojnost u komunikaciji među ljudima. 

 

"Na više primera u brojnim gradovima Srbije videli smo da se vlast pokušava da uguši kritičko delovanje Građanskog fronta. Nedavno je policija privela na informativni razgovor profesora Jova Bakića. U Apatinu, aktiviste udruženja "Bez straha" pratila su nepoznata lica nakon protesta povodom dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u zapadnu Bačku. Aktivistima Ne davimo Beograd preti se zatvorom zbog organizacije jednog od protesta na kome su ukazivali na kršenje zakona od strane vlasti. Nedavno se, nakon objavljivanja istraživanja koje objašnjava prirodu i način održavanja rejtinga vladajuće stranke, na meti našao i Zoran Gavrilović i Biro za društvena istraživanja BIRODI. Motiv za sve ove napade je isti, pokušaj gušenja svake kritike", navodi Građanski front.

 

Građanski front upozorava da je ovo što se danas događa u Valjevu samo blaga najava atmosfere koju će Aleksandar Vučić i SNS tek stvoriti pred redovne izbore. 

 

"Građanski front će uvek solidarno stati uz sve građane koji trpe nepravdu i napade vlasti zbog svog javnog delovanja. Našu punu podršku imaju ne samo Lokalni front Valjevo i Ljubomir Radović, već i svi nezavisni mediji u Valjevu koji dele sudbinu aktivista i građana na udaru autoritarnog režima". 

Aktuelno

Pod lipom (foto: Kolubarske.rs)
Razgovori pod lipom Pre 11 sati 16 minuta

Bavljenje politikom radi lične koristi

Danas se politikom mnogi bave iz lične, a ne opšte koristi, smatraju učesnici "Razgovora pod lipom". U Srbiji se već decenijama vrtimo u krug pokušavajući da stvorimo uređeno društvo.  · 2 komentara

Kod Austroterma (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 23.08.2019

Gradi se ulica Mirka Obradovića do obilaznice

Raspisana je javna nabavka za izgradnju nove Ulice Mirka Obradovića, deonica od fabrike "Austroterm" do obilaznice. Procenjena vrednost radova je 200 miliona dinara. U planu je i izgradnja kružnog...  · 2 komentara

Put od jezera do ski staze (foto: Kolubarske.rs)
Nakon 12 godina 22.08.2019

Asfaltiran put do ski staze Crni vrh

Nakon 12 godina od otvaranja ski staze Crni vrh na Divčibarama, asfaltiran je put koji vodi do ovog skijališta. Iz Gradske uprave najavljuju da će uskoro biti asfaltiran i parking.  · 5 komentara