IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
12.08.2014, 12:56

Učestvovalo 18 polazniak iz osam zemalja

č: | fb:

U Istraživačkoj stanici „Petnica“ danas je završena 10. Petnička međunarodna letnja škola nauke (Petnica International). Učesnici iz Rusije, Španije, Japana, Grčke, Turske, Poljske, Rumunije i BiH, njih 18, moglo je tokom dve nedelje da sluša eminentne saradnike ISP iz Srbije i sveta. Uz ta predavanja, polaznici su mogli da rade sopstevena mini istraživanja iz astronomije, fizike, matematike, biologioje, hemije, soiciologije ili psihologije, takođe je saopšteno iz ustanove posvećene radu sa talentovanim đacima i studentima.

Tokom dve i po decenije rada IS Petnica je uspešno organizovala preko 2.500 raznovrsnih kurseva, kampova i seminara koje je pohađalo više od 40.000 učesnika i oko 6,000 predavača i stručnih saradnika.Među njima i Srđen Verbić, aktuelni ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 29 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 18 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.