IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
12.08.2014, 12:56

Učestvovalo 18 polazniak iz osam zemalja

č: | fb:

U Istraživačkoj stanici „Petnica“ danas je završena 10. Petnička međunarodna letnja škola nauke (Petnica International). Učesnici iz Rusije, Španije, Japana, Grčke, Turske, Poljske, Rumunije i BiH, njih 18, moglo je tokom dve nedelje da sluša eminentne saradnike ISP iz Srbije i sveta. Uz ta predavanja, polaznici su mogli da rade sopstevena mini istraživanja iz astronomije, fizike, matematike, biologioje, hemije, soiciologije ili psihologije, takođe je saopšteno iz ustanove posvećene radu sa talentovanim đacima i studentima.

Tokom dve i po decenije rada IS Petnica je uspešno organizovala preko 2.500 raznovrsnih kurseva, kampova i seminara koje je pohađalo više od 40.000 učesnika i oko 6,000 predavača i stručnih saradnika.Među njima i Srđen Verbić, aktuelni ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Aktuelno

Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Nakon Tešnjarskih Herceg Novi… 16.08.2022

Sjajna Tamara Jokić preko celog sveta do Valjeva

"U Valjevu uvek imam tremu i određenu odgovornost. Kada uporedim sa svim skorašnjim nastupima kao što su Njujork, Lisabon, Beograd, Smederevo i tako dalje, u Valjevu uvek postoji dodatan osećaj...  · 7 komentara