Razgovori pod lipom (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Razgovori pod lipom (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
19.07.2019, 11:34

Sezona lova na neistomišljenike

č: | fb:

Dolaskom na vlast Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke u Srbiji je otvorena sezona lova na neistomišljenike. Iako u pravom lovu postoje neka pravila, u ovom ih nema i sve je dozvoljeno. Puca se iz svih oružja i na sve koji se usude da misle drugačije od onih koji su na vlasti. Na meti su politički protivnici, nezavisni intelektualci, profesori univerziteta, slobodni novinari, studenti (pa čak) i đaci i svi koji se ne uklapaju u idiličnu priču o "zlatnom dobu" za koje nas iz vlasti svakodnevno uveravaju da baš u njemu živimo, navode organizatori večerašnjih "Razgovora pod lipom" čija je tema progom neistomišljenika.  

 

"Ne želeći da zaostaju za stranačkom centralom i valjevski naprednjaci su se uključili u ovaj lov. U tome prednjači gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović potpomognut sumnjivim kvazi medijima koje za tu ulogu izdašno i nezakonito plaća novcem građana Valjeva. Progon kojem su izloženi aktivisti opozicije i nezavisni novinari dobio je razmere sramne vulgarne kampanje koju građani Valjeva ne pamte. I sve to kako bi se ti ljudi zastrašili i sprečili da svakodnevno otkrivaju nesposobnost i malverzacije lokalne vlasti u Valjevu.

 

Zato je jako važno da se kao građanke i građani solidarišemo sa ljudima koji su žrtve ove necivilizovane kampanje i da im pružimo podršku. Oni su proganjani samo zato što javnost informišu o tome zašto Valjevo propada. Naša je dužnost da ih podržimo i zato ovog petka (19. jul) u 20 časova (plato ispred stare železničke stanice) dođite na tribinu "Pod lipom" na kojoj govorimo o progonu političkih neistomišljenika.

 

Naši gosti su prof. dr Čedomir Čupić, profesor Fakulteta političkih nauka koji na ovom fakultetu predaje i predmet Moral i politika, Slavica Vujanac, novinarka i urednica portala Vamedia i jedna od meta napada vlasti u Valjevu i Ljubomir Radović, aktivista Lokalnog fronta, odbornik u Skupštini grada Valjeva i takođe jedna od meta lova na političke neistomišljenike", navode organizatori večerašnjih "Razgovora pod lipom" čija je tema progom neistomišljenika.  

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 21 sati 34 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara