Registracija Prijava preko FB
Slobodan Gvozdenović (foto: Kolubarske.rs)
Slobodan Gvozdenović (foto: Kolubarske.rs)
19.07.2019, 11:32

Saopštenje valjevske policije na koje se poziva Slobodan Gvozdenović ne postoji

č: | fb:

Na konferenciji za novinare u Gradskom odboru SNS u Valjevu 5. jula 2019. godine, predsednik valjevskih naprednjaka i gradonačelnik Valjeva, Slobodan Gvozdenović je izjavio: "Valjevski MUP je objavio da je jedan od čelnika tog fronta, više ne znam ni kakav je to front, svojim izrazitim simpatizerima kao nagradu delio određene opijate. U Valjevu se to već zna".

 

S obzirom na to da Kolubarske.rs redovno dobijaju saopštenja od valjevskog MUP-a, a nisu dobile takvu objavu, obratili smo se Ministarstvu unutrašnjih poslova Repulike Srbije sa molbom da našoj redakciji pošalje "objavu valjevskog MUP-a da je jedan od čelnika fronta svojim izrazitim simpatizerima kao nagradu delio određene opijate".

 

U dopisu MUP-u Srbije, još smo naveli da su pojedini mediji dva dana pre te izjave gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića, objavili vest: "Uhapšen narkoman Lokalnog fronta Đ. P. (objavljeno je puno ime i prezime, prim.aut.).

 

"Molim da mi pošaljete obaveštenje ili objavu valjevskog MUP-a da je jedan od čelnika fronta svojim izrazitim simpatizerima kao nagradu delio određene opijate. Ukoliko takvo obaveštenje-objava ne postoji, molim da mi odgovorite da li će policija preduzeti neke korake zbog zloupotrebe Ministarstva unutrašnjih poslova na konferenciji za novinare na kojoj je gradonačelnik Valjeva ustvrdio da je valjevski MUP objavio da je jedan od čelnika tog fronta, više ne znam ni kakav je to front, svojim izrazitim simpatizerima kao nagradu delio određene opijate, kao i zbog širenja lažnih vesti", pisalo je u dopisu koje su Kolubarske.rs 10. jula uputile Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

 

S obzirom na to da MUP Srbije ni nakon osam dana nije odgovorio na naše pitanje, a smatrajući da je od izuzetne važnosti za javnost, prvo kako bismo saznali istinu o tome da li je aktivista Lokalnog fronta Va uhapšen, da li je i kakav prekršaj napravio, i drugo kako bismo saznali da li gradonačelnik Valjeva Slobodan Gozdenović obmanjuje javnost, ponovili smo pitanje 18. jula uz dostavljanje tonskog zapisa izjave.

 

Danas je stigao odgovor Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. Iz odgovora jasno je da objave valjevskog MUP-a nema. 

"Policijska uprava u Valjevu nije nadležna za kvalifikaciju krivičnih dela, već je to u nadležnosti tužilaštva. Ukoliko se tužilac izjasni da postoje elementi krivičnog dela, koje se goni po službenoj dužnosti, policijski službenici preduzeće sve mere i radnje iz svoje nadležnosti", navodi u odgovoru Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

 

Međutim, MUP nije odgovorio na pitanje Kolubarskih.rs da li će, ukoliko takvo obaveštenje-objava ne postoji, policija preduzeti neke korake zbog zloupotrebe Ministarstva unutrašnjih poslova na konferenciji za novinare na kojoj je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović obmanuo javnost.

 

Istovremeno, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović ne odustaje. On je na današnjoj sednici Skupštine grada, pozvao nezavisnog odbornika Ljubomira Radovića, aktivistu Lokalnog fronta Va da "kaže zašto mu je uhapšen najbliži saradnik.

 

"Pitajte ga gospodo, zašto mu je uhapšen najbliži saradnik. Je l’ dok je rešavao probleme građana ili dok je kupovao narkotike?", uputio je pitanje sa skupštinske govornice gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

 

Podsećam, nedavno je Policijska uprava za grad Beograd u saopštenju za javnost "apelovala na pojedine političare da prestanu da vrše pritisak na institucije i iznose netačne navode".

 

Nadam se da ovaj apel, uprkos tome što u saopštenju piše "pojedine", treba da važi za sve političare?!

 

 

SAOPŠTENJE MUP 

 

Поштована, 

Полицијска управа у Ваљеву није надлежна за квалификацију кривичних дела, већ је то у надлежности тужилаштва. 

Уколико се тужилац изјасни да постоје елементи кривичног дела, које се гони по службеној дужности, полицијски службеници предузеће све мере и радње из своје надлежности. 

С поштовањем 

Одељење за медије и комуникације/Department for Media and Communication

       
РЕПУБЛИКА СРБИЈА/ REPUBLIC OF SERBIA
МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА/MINISTRY OF INTERIOR 

Кабинет министра/Cabinet of the Minister
 
tel :+381 11 3139 781
fax: :+381 11 3139 782 

 

Aktuelno

Industrijski sneg (foto: Kolubarske.rs)
Noćas padao Pre 8 sati 8 minuta

"Industrijski" sneg i u Valjevu

Noćas je i u Valjevu padao takozvani "industrijski" sneg. Predstavlja specifičnu meteorološku pojavu koju možemo primetiti kada je vazduh veoma zagađen i nastaje na poseban način. Da je reeč o...  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje policije Pre 4 sati 11 minuta

Uhapšen sa 52 grama marihuane

Valjevska policija, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila je M. B. (23) iz Mionice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u...  · 1 komentar

Iverak (foto: Đorđe Đoković)
U ovoj godini Pre 5 sati 30 minuta

Iz republičkog budžeta za Valjevo 411 miliona dinara

Iz budžeta Republike Srbije za 2020. godinu za Valjevo će biti izdvojeno oko 411 miliona dinara. Za izgradnju deonice Iverak-Lajkovac opredeljeno je dva miliona dinara. Pretpostavljamo da će...