Dejvid Vujić i Petničari (foto: www.petnica.rs)
Dejvid Vujić i Petničari (foto: www.petnica.rs)
20.07.2019, 11:12

Dejvid Vujić poručio Petničarima: Verujte u sebe i radite na svom uspehu

č: | fb:

Povodom obeležavanja pedesete godišnjice sletanja Apola 11 na Mesec, Petnica je u petak bila domaćin Dejvidu Vujiću, poslednjem živom članu "Srpskog Apolo 7", grupe Amerikanaca srpskog porekla koji su radili na programu Apolo šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

 

Gospodin Vujić je održao predavanje o izazovima i rezultatima Apolo programa, sa posebnim osvrtom na sletanje na Mesec, i doprinos tima inženjera srpskog porekla tom uspehu.

Dejvid Vujić u IS Petnica

Dejvid Vujić u IS Petnica (Foto: www.petnica.rs)

 

Govoreći pred oko 130 srednjoškolaca i studenata učesnika redovnih programa, ali i međunarodnog programa PI, koji dolaze iz 15 zemalja sveta Dejvid Vujić je između ostalog poručio: "Verujte u sebe i radite na svom uspehu. Istrajavajte u svom radu i interesovanjima. Imate sreće da imate ovakvu instituciju koja vam daje dodatno obrazovanje i izdvaja vas od svih drugih".

 

Tokom posete Srbiji, Vujić će razgovarati sa širokom publikom - studentima, vladinim zvaničnicima, članovima akademske zajednice i drugima - o svom životnom iskustvu, američkom svemirskom programu i koliko su srpsko-američki naučnici, inženjeri i menadžeri bili veoma važni za istraživanje svemira.

Kajl Skat

Kajl Skat (Foto: www.petnica.rs)

Ambasador SAD u Srbiji gospodin Kajl Skat je povodom ovog predavanja rekao: "Veliko nam je zadovoljstvo da možemo u Petnici da predstavimo učešće ove sedmorice Amerikanaca srpskog porekla u Apolo programu. Fascinantno je videti iskustvo istraživanja svemira ispričano iz prve ruke polaznicima programa u Petnici".

Dejvid Vujić i Nikola Božić

Dejvid Vujić i Nikola Božić (Foto: www.petnica.rs)

Odlazeći iz Istraživačke stanice Petnica gospodin Vujić je polaznicima programa ove prestižne evropske institucije za rad sa mladim talentima, poručio da su i njih sedmorica iz grupe "Apolo 7" počeli bez ičega, da su bili uporni, i da su došli do zvezda.

 

"Bez obzira odakle da dolazite važno je da znate šta želite, i da radite na ostvarenju svojih snova. Tako ćete uspeti", poručio je gospodin Vujić.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 16 sati 54 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 19 sati 31 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara