Dejvid Vujić i Petničari (foto: www.petnica.rs)
Dejvid Vujić i Petničari (foto: www.petnica.rs)
20.07.2019, 11:12

Dejvid Vujić poručio Petničarima: Verujte u sebe i radite na svom uspehu

č: | fb:

Povodom obeležavanja pedesete godišnjice sletanja Apola 11 na Mesec, Petnica je u petak bila domaćin Dejvidu Vujiću, poslednjem živom članu "Srpskog Apolo 7", grupe Amerikanaca srpskog porekla koji su radili na programu Apolo šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

 

Gospodin Vujić je održao predavanje o izazovima i rezultatima Apolo programa, sa posebnim osvrtom na sletanje na Mesec, i doprinos tima inženjera srpskog porekla tom uspehu.

Dejvid Vujić u IS Petnica

Dejvid Vujić u IS Petnica (Foto: www.petnica.rs)

 

Govoreći pred oko 130 srednjoškolaca i studenata učesnika redovnih programa, ali i međunarodnog programa PI, koji dolaze iz 15 zemalja sveta Dejvid Vujić je između ostalog poručio: "Verujte u sebe i radite na svom uspehu. Istrajavajte u svom radu i interesovanjima. Imate sreće da imate ovakvu instituciju koja vam daje dodatno obrazovanje i izdvaja vas od svih drugih".

 

Tokom posete Srbiji, Vujić će razgovarati sa širokom publikom - studentima, vladinim zvaničnicima, članovima akademske zajednice i drugima - o svom životnom iskustvu, američkom svemirskom programu i koliko su srpsko-američki naučnici, inženjeri i menadžeri bili veoma važni za istraživanje svemira.

Kajl Skat

Kajl Skat (Foto: www.petnica.rs)

Ambasador SAD u Srbiji gospodin Kajl Skat je povodom ovog predavanja rekao: "Veliko nam je zadovoljstvo da možemo u Petnici da predstavimo učešće ove sedmorice Amerikanaca srpskog porekla u Apolo programu. Fascinantno je videti iskustvo istraživanja svemira ispričano iz prve ruke polaznicima programa u Petnici".

Dejvid Vujić i Nikola Božić

Dejvid Vujić i Nikola Božić (Foto: www.petnica.rs)

Odlazeći iz Istraživačke stanice Petnica gospodin Vujić je polaznicima programa ove prestižne evropske institucije za rad sa mladim talentima, poručio da su i njih sedmorica iz grupe "Apolo 7" počeli bez ičega, da su bili uporni, i da su došli do zvezda.

 

"Bez obzira odakle da dolazite važno je da znate šta želite, i da radite na ostvarenju svojih snova. Tako ćete uspeti", poručio je gospodin Vujić.

Aktuelno

Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Nakon Tešnjarskih Herceg Novi… Pre 18 sati 29 minuta

Sjajna Tamara Jokić preko celog sveta do Valjeva

"U Valjevu uvek imam tremu i određenu odgovornost. Kada uporedim sa svim skorašnjim nastupima kao što su Njujork, Lisabon, Beograd, Smederevo i tako dalje, u Valjevu uvek postoji dodatan osećaj...  · 7 komentara

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Dogovoreno na sastanku sa premijerkom Pre 15 sati 10 minuta

Mionica dobija Centar za mlade

Mionica će dobiti savremeni Centar za mlade, prvi ovakvog tipa u ovom delu Srbije, dogovoreno je na radnom sastanku sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić u Omladinskom centru OPENS u...  · 1 komentar

Mountain Music Fest (foto: MMF)
Završen Mountain Music Fest Pre 16 sati 9 minuta

Trodnevni spoj muzike, avanture i planine

Sedmi Mountain Music Fest, koji je proteklog vikenda održan na Divčibarama, uprkos najavljenom lošem vremenu, okupio je preko 3000 ljubitelja planine i kvalitetne muzike.  · 1 komentar