Kafane u Tešnjaru (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Kafane u Tešnjaru (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
24.07.2019, 06:50

Treća dopunjena javna nabavka za ugostiteljske usluge

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva je po treći put raspisao javnu nabavku za usluge reprezentacije - ugostiteljske usluge jer su prethdna dva puta bile neuspešne.

 

Sada je precizirano da onaj ko želi da pruži ugostiteljske usluge gradskim funkcionerima i njihovim gostima, mora da ima veći objekat sa parkingom za više od deset automobila.

 

Naime, za razliku od prethodna dva puta kada je u konkursnoj dokumentaciji za javnu nabavku usluge reprezentacije - ugostiteljske usluge, među dodatnim uslovima navedeno da ponuđač "ima zaključena najmanje tri ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa restoranima koji se nalaze na teritoriji Valjeva", ovaj put je traženo da ponuđač "ima restoran koji se nalaze na teritoriji Valjeva i koji posluje duže od pet godina, zatim koji može da primi više od 50 gostiju i da poseduje sopstveni parking za više od 10 automobila".

 

Prvi tender za ugostiteljske usluge je objavljen 20. marta, pristigla je samo jedna ponuda OUR Secret, ali nije prihvaćena jer, kako je navedeno u Odluci o obustavi postupka, pored ostalog, "nisu dostavljeni izvodi iz APR za podizvođače da su registrovani kao ugostiteljski objekti".

 

Postupak je ponovljen 21. juna, međutim do 1. jula, do kada je bio rok za podnošenje ponuda, nije pristigla ni jedna.

 

Javna nabavka usluge reprezentacije - ugostiteljske usluge ponovo je raspisana 22. jula, a rok za podnošenje ponuda je 31. jul kada će biti poznato koji ugostiteljski objekat će narednih pet meseci biti domaćin gradskim čelnicima i njihovim gostima. Procenjena vrednost ove javne nabavke je 1,4 miliona dinara.

 

U konkursnoj dokumentaciji traži se cena za 40 stavki, među kojima su domaća i strana žestoka pića, domaća i strana vina, domaće i strano pivo, domaća i strana kafa. Pored standardnih jela sa roštilja, jagnjećeg i prasećeg pečenja, ribe, tu su šampinjoni na žaru, italijanska jela, i deserti- kolači, torte, sladoled...

 

Inače, 2018. godine nije raspisana javna nabavka za usluge reprezentacije, nego je bez tendera i to za samo šest meseci za usluge reprezentacije, ugostiteljske usluge i poklone potrošeno preko 3,8 miliona dinara. Od tog iznosa, preko dva miliona dinara potrošeno je za hranu i piće, dok je ostatak "otišao" na raznorazne poklone.

 

Javna nabavka usluge reprezentacije bila je raspisana 2017. godine, ali je postupak obustavljen jer nije pristigla ni jedna ponuda. Procenjena vrednost usluga reprezentacije pre dve godine bila je 416.666 bez PDV-a ili skoro tri puta manje od procenjene vrednosti ovogodišnje javne nabavke za iste usluge.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 14 sati 22 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 14 sati 23 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 9 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara