Milan Marinović (foto: N1)
Milan Marinović (foto: N1)
30.07.2019, 07:05

Valjevac Milan Marinović novi poverenik za informacije od javnog značaja

č: | fb:

Milan Marinović, bivši predsednik Prekršajnog suda u Beogradu, izabran je za poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

 

Marinović je rođen 1963. godine u Valjevu, gde je završio osnovnu školu i Valjevsku gimnaziju. Diplomorao je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1989. godine.

 

Od septembra 1994. godine radio je kao pripravnik kod Gradskog sudije za prekršaje u Beogradu, a zatim kao stručni saradnik. Odlukom Vlade Srbije u avgustu 1998. godine prvi put je imenovan za sudiju kod Gradskog sudije za prekršaje u Beogradu, a zatim je u avgustu 2006. ponovo imenovan na tu funkciju. 

 

Na predlog Visokog saveta sudstva Odlukom o izboru sudija na trogodišnji mandat u sudovima opšte i posebne nadležnosti, koju je donela Skupština Srbije, krajem decembra 2009. izabran je za sudiju Prekršajnog suda u Beogradu. 

 

U isto vreme odlukom Visokog saveta sudstva postavljen je za vršioca funkcije predsednika Prekršajnog suda u Beogradu.

 

Skupština Srbije 2014. godine izabrala ga je za predsednika Prekršajnog suda u Beogradu sa mandatom od pet godina. Taj mandat mu je istekao u maju ove godine, nakon čega je postavljen za vršioca dužnosti predsednika Prekršajnog suda.

 

Marinović je od 2017. godine predsednik Glavnog odbora Udruženja sudija prekršajnih sudova, član je Programskog saveta Pravosudne akademije.

 

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović poručio je da neće trpeti pritiske sa bilo koje strane, jer nije pristao da bude poverenik da bi sprovodio bilo čiju političku volju, već da bi radio u interesu građana i države.

 

Marinović je za TV Prva rekao da njegova nezavisnost nije dovedena u pitanje time što je na predlog vladajuće koalicije izabran na funkciju Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka "Nadam se da sam izbaran jer sam objektivan, stručan, nezavisan i samostalan u svom radu", rekao je Milan Marinović. 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 14 sati 48 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 11 sati 58 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 14 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara