UNS (foto: UNS)
UNS (foto: UNS)
31.07.2019, 12:02

UNS: Neprihvatljiv odnos gradske uprave Valjeva prema Dariji Ranković

č: | fb:

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje što je gradska vlast u Valjevu pokušala da onemogući novinarku i urednicu portala kolubarske.rs Dariju Ranković da uđe na konferenciju za štampu koja je juče održana u sali Gradskog veća, iako je pozvana na događaj.

 

Kako je Ranković objavila na portalu kolubarske.rs, što su UNS-u potvrdili očevici, radnik obezbeđenja najpre joj nije dozvolio da uđe na konferenciju posvećenu Tešnjarskim večerima, insistirajući da napusti zgradu. Nakon što su organizatori obavešteni o ovom incidentu, rekli su radniku obezbeđenja da je pusti na događaj.

 

Iako se u toku konferencije jedan od organizatora događaja Veseljko Belušević izvinio Dariji Ranković, iz kabineta gradonačelnika Valjeva sinoć je medijima poslato saopštenje u kojem se navodi da je Ranković "pokušala da iskoristi i da inscenira još jednu aferu i tako sebe predstavi kao žrtvu vlasti".

 

UNS podseća da je Ranković nedavno bila izložena medijskim napadima u tekstovima sa internet stranice nepoznatog vlasnika, kao i da je uvredama izložena od 2017. godine kada je u programu Radio Valjeva svakih pola sata čitano pismo glavnog i odgovornog urednika ovog radija Zorana Majdaka u kome je vređana lično i profesionalno.

 

UNS ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da mora poštovati njihovo pravo da bez ometanja obavljaju svoj posao.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 17 sati 47 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 17 sati 48 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara