Plato ispred stare železničke stanice  (foto: Đorđe Đoković)
Plato ispred stare železničke stanice (foto: Đorđe Đoković)
03.08.2019, 06:01

"Ima li (ovde) nade za mlade?"

č: | fb:

Večerašnji, subota 3. avgust od 20 časova, "Razgovori pod lipom" biće posvećeni mladima, njihovoj sadašnjosti i našoj zajedničkoj budućnosti. Na ovu temu govoriće Boban Stojanović, politički analitičar i doktorand na FPN, Dunja Ranković, studentkinja FPN i aktivistkinja DS-a, Nikola Arsenić, student Pravnog fakulteta, moderator je Danilo Savić, student FPN.

 

Uz poziv na večerašnje razgovore koji su naslovljeni "Ima li (ovde) nade za mlade?", mladi su podsetili na reči Zorana Đinđića.

 

"Ako ih izneverimo, njihovi snovi će nam suditi. Ako ih izneverimo, njihovi snovi će se povampiriti zbog jedne prevarene mladosti, zbog prvog, a prevarenog proleća".

 

Desetine hiljada ljudi svake godine napušta našu zemlju bez osvrtanja. Desetine hiljada mladih odlazi, za snovima koje ne mogu ostvariti u Srbiji. "Odliv mozgova" predstavlja svakodnevnicu koju sadašnja vlast svojim ignorisanjem evidentno podržava. Brojke su zastrašujuće, a naznake rešenja ovog problema i dalje ne vidimo.

 

Konstantni fizički i verbalni obračuni sa neistomišljenicima, nepoštovanje i nepriznavanje znanja, uz uzdizanje plaćenog prosvećivanja vlasti, korupcija i nepostojanje relevantnih institucija, rođačko i partijsko zapošljavanje..., samo su neki od razloga zbog kojih mladi ne vide svoju perspektivu u Srbiji, a koji idu u korist statistici koja prikazuje pad nezaposlenosti. Razloga za promene je sve više, a mladih sve manje.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 53 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 42 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.