Registracija Prijava preko FB
Naselje Kolubara 2 (foto: Đorđe Đoković)
Naselje Kolubara 2 (foto: Đorđe Đoković)
09.08.2019, 06:54

U Kolubari 2 zabavni park sa škarpom za penjanje i brdom sa tunelima

č: | fb:

Najveće valjevsko naselje dobiće novi zabavni park, ili igralište, novi mobilijar i nekoliko desetina novih sadnica umesto obolelih i starih.

 

Sudeći prema tehničkoj specifikaciji javne nabavke "Izgradnja skvera u Naselju Kolubara 2", koja je juče raspisana, u planu je postavljanje škarpe za penjanje i dva tobogana, zatim biće urađeno brdo sa tunelima i lavirint, kao i postavljanje novog mobilijara – klupa i kanti.

 

Takođe u tehničkoj specifikaciji je naznačeno da će plato i staze u zabavnom parku biti obložene behaton pločama, koje će biti postavljene i u lavirintu i travi.

 

Umesto osušenog i bolesnog drveća biće zasađeno novo, i to tridesetak stabala i nekoliko stotina žbunastog rastinja. Sudeći prema tehničkoj specifikaciji novo igralište imaće blizu 1.200 kvadrata travnate površine.

 

Procenjena vrednost radova na izgradnji zabavnog parka je šest miliona dinara sa PDV-om, rok za podnošenje ponuda je do 9. septembra, dok je rok za izvođenja radova 60 dana.

 

Od "neophodnih finansijskih i poslovnih kapaciteta", koje ponuđač mora da ispuni za ovaj posao, traži se da je u prethodne tri godine ostvario prihod u minimalnom iznosu od 10 miliona dinara i da je u prethodnih pet godina izgradio minimalno dva igrališta. Za finansijsko obezbeđenje zahtevaju se menice iako je uobičajeno da to bude bankarska garancija.

 

Izgradnja zabavnog parka ili dečjeg igrališta u Kolubari 2 nije bila planirana na početku godine, nego su se ti radovi našli u Planu javnih nabavki nakon 11. izmene donete pre nedelju dana.

 

Kolubarske.rs su pokušale da saznaju zbog čega je tek sada odlučeno da se gradi zabavni park u valjevskom najvećem naselju i da se tek u avgustu raspiše javna nabavka, s obzirom na to da radovi, uz poštovanje procedure i rokova, neće biti okončani pre novembra? Sagovornik Kolubarskih.rs navodi da je odluka o izgradnji zabavnog parka u najvećem valjevskom naselju zapravo "obezbeđivanje bolje pozicije SNS pred izbore na svim nivoima koji će najverovatnije biti održani u martu sledeće godine".

 

"Priprema za izbore i kupovina glasova su i radovi na sređivanju puteva i ulica, koji nisu bili u planu na početku godine, a za koje će biti potrošeno oko 65 miliona dinara", dodaje sagovornik Kolubarskih.rs.

 

 

Aktuelno

Postavljena šatra u Jovanji (foto: Đorđe Đoković)
Uprkos širenju zaraze koronavirusa Pre 3 sati 56 minuta

Održava se "Exit u Jovanji" na Ivanjdan

Uprkos širenju zaraze koronavirusa, u Valjevu će biti održan Ivanjdanski vašar u Jovanji. Zavod za javno zdravlje zahteva od gradskog Kriznog štaba da se odlože svi skupovi i proslave zbog...  · 9 komentara

Poklon zaštitne maske za valjevske medije (foto: Kolubarske.rs)
Skromna, ali pomoć vredna pažnje Pre 3 sati 5 minuta

UNS poklonio zaštitne maske i valjevskim medijima

Udruženje novinara Srbije poklonilo je 10.000 zaštitnih maski redakcijama medija u Srbiji. "To je skromna pomoć za sve koji su zaposleni u medijima bez obzira na to da li su novinari, snimatelji,...

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Na prisustvo koronavirusa Pre 6 sati

Nema rezultata za 6. jul

Rezultati testiranih na prisustvo koronavirusa za 6. jul nisu stigli. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, kod tri osobe u Valjevu i dve na Ubu je potvrđena infekcija COVID-19, ali su ti...  · 3 komentara

Benzinska stanica u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Prethodna tri dana Pre 22 sati 16 minuta

Inspektori kontrolisali poštovanje mera

Gradske inspekcijske službe su prethodna tri dana kontrolisale sprovođenje obavezujućih protivepidemijskih mera koje je doneo Štab za vanredne situacije pre četiri dana. Većina kontrolisanih...  · 7 komentara