Registracija Prijava preko FB
Naselje Kolubara 2 (foto: Đorđe Đoković)
Naselje Kolubara 2 (foto: Đorđe Đoković)
09.08.2019, 06:54

U Kolubari 2 zabavni park sa škarpom za penjanje i brdom sa tunelima

č: | fb:

Najveće valjevsko naselje dobiće novi zabavni park, ili igralište, novi mobilijar i nekoliko desetina novih sadnica umesto obolelih i starih.

 

Sudeći prema tehničkoj specifikaciji javne nabavke "Izgradnja skvera u Naselju Kolubara 2", koja je juče raspisana, u planu je postavljanje škarpe za penjanje i dva tobogana, zatim biće urađeno brdo sa tunelima i lavirint, kao i postavljanje novog mobilijara – klupa i kanti.

 

Takođe u tehničkoj specifikaciji je naznačeno da će plato i staze u zabavnom parku biti obložene behaton pločama, koje će biti postavljene i u lavirintu i travi.

 

Umesto osušenog i bolesnog drveća biće zasađeno novo, i to tridesetak stabala i nekoliko stotina žbunastog rastinja. Sudeći prema tehničkoj specifikaciji novo igralište imaće blizu 1.200 kvadrata travnate površine.

 

Procenjena vrednost radova na izgradnji zabavnog parka je šest miliona dinara sa PDV-om, rok za podnošenje ponuda je do 9. septembra, dok je rok za izvođenja radova 60 dana.

 

Od "neophodnih finansijskih i poslovnih kapaciteta", koje ponuđač mora da ispuni za ovaj posao, traži se da je u prethodne tri godine ostvario prihod u minimalnom iznosu od 10 miliona dinara i da je u prethodnih pet godina izgradio minimalno dva igrališta. Za finansijsko obezbeđenje zahtevaju se menice iako je uobičajeno da to bude bankarska garancija.

 

Izgradnja zabavnog parka ili dečjeg igrališta u Kolubari 2 nije bila planirana na početku godine, nego su se ti radovi našli u Planu javnih nabavki nakon 11. izmene donete pre nedelju dana.

 

Kolubarske.rs su pokušale da saznaju zbog čega je tek sada odlučeno da se gradi zabavni park u valjevskom najvećem naselju i da se tek u avgustu raspiše javna nabavka, s obzirom na to da radovi, uz poštovanje procedure i rokova, neće biti okončani pre novembra? Sagovornik Kolubarskih.rs navodi da je odluka o izgradnji zabavnog parka u najvećem valjevskom naselju zapravo "obezbeđivanje bolje pozicije SNS pred izbore na svim nivoima koji će najverovatnije biti održani u martu sledeće godine".

 

"Priprema za izbore i kupovina glasova su i radovi na sređivanju puteva i ulica, koji nisu bili u planu na početku godine, a za koje će biti potrošeno oko 65 miliona dinara", dodaje sagovornik Kolubarskih.rs.

 

 

Aktuelno

Promocija Koraksovog kalendara (foto: Đorđe Đoković)
Prepuna MMF Avantura na promociji Koraksovog kalendara Pre 4 sati 8 minuta

Ponovo "saterani u kafane"

U Valjevu u alternativnom prostoru, kao i u prethodnih devet gradova, predstavljen je novogodišnji Koraksov kalendar. "Posle 20 godina, ponovo smo saterani u kafane... Živimo u Srbiji u kojoj...

Ajfelov toranj (foto: Dragan Belajac Džagi)
Ovoga puta o ljubavi Pre 12 sati 12 minuta

Na kafi ispod "Ajfelovog tornja" na Ubu

Odžačar, kolekcionar i od svake ruke darovit Milivoj Tanasijević ćerki Obreniji ispunio želju. U dvorištu porodične kuće napravio je Ajfelov toranj, visok 5,3 metra i težak oko 200 kilograma....  · 1 komentar

Ranka Savić (foto: Đorđe Đoković)
Nakon razgovora ASNS i rukovodstva fabrike 23.01.2020

Ranka Savić: U "Krušiku" nema viška zaposlenih

U "Krušiku" predstoji određena vrsta racionalizacije, ali viška zaposlenih neće biti, prenela je Ranka Savić. Finansijska situacija nije sjajna, ali fabrika ima veliku podršku Ministarstva odbrane...  · 14 komentara