Restoran Kod Laze (foto: Đorđe Đoković)
Restoran Kod Laze (foto: Đorđe Đoković)
16.08.2019, 06:50

"Kod Laze" na poslovne ručkove i večere

č: | fb:

Narednih godinu dana ugostiteljske usluge gradskim funkcionerima i njihovim gostima pružaće UR "Kod Laze", koja je jedina učestvovala na javnoj nabavci usluge reprezentacije - ugostiteljske usluge. Vrednost ugovora je 1,4 miliona dinara sa PDV-om.

 

Ova javna nabavka raspisana po treći put, za razliku od prethodne dve, bila je uspešna i to zahvaljujući konkretnim zahtevima. Naime, ovaj put je precizirano da ponuđač mora da "ima restoran koji se nalazi na teritoriji Valjeva i koji posluje duže od pet godina, zatim koji može da primi više od 50 gostiju i da poseduje sopstveni parking za više od 10 automobila".

 

Prvi tender za ugostiteljske usluge je objavljen 20. marta, pristigla je samo jedna ponuda OUR Secret, ali nije prihvaćena jer, kako je navedeno u Odluci o obustavi postupka, pored ostalog, "nisu dostavljeni izvodi iz APR za podizvođače da su registrovani kao ugostiteljski objekti". Postupak je ponovljen 21. juna, međutim do 1. jula, do kada je bio rok za podnošenje ponuda, nije pristigla ni jedna. Treća je bila sreća, te je nakon dve godine i raspisane javne nabavke sklopljen ugovor sa UR "Kod Laze" za pružanje ugostiteljskih usluga narednih godinu dana.

 

Podsećam, 2018. godine nije raspisana javna nabavka za usluge reprezentacije, nego je bez tendera i to za samo šest meseci za usluge reprezentacije, ugostiteljske usluge i poklone potrošeno preko 3,8 miliona dinara. Od tog iznosa, preko dva miliona dinara potrošeno je za hranu i piće, dok je ostatak "otišao" na raznorazne poklone.

 

Javna nabavka usluge reprezentacije bila je raspisana 2017. godine, ali je postupak obustavljen jer nije pristigla ni jedna ponuda. Procenjena vrednost usluga reprezentacije pre dve godine bila je 416.666 bez PDV-a ili skoro tri puta manje od procenjene vrednosti ovogodišnje javne nabavke za iste usluge.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 6 sati 18 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 23 sati 13 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 6 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...