Isidorović, Nešković i Novković  (foto: Đorđe Đoković)
Isidorović, Nešković i Novković (foto: Đorđe Đoković)
21.08.2019, 06:48

Ništa im više ne verujemo, ponovo blokada 1. septembra!

č: | fb:

Meštani Prijezdića i još četiri sela, koji su 2. avgusta blokirali put Kamenitovac-Prijezdić tražeći da se rekonstruiše saobraćajnica koju su oštetili kamioni iz obližnjih kamenoloma, ispunili su uslov koji im je postavio gradonačelnik Slobodan Gvozdenović; odrekli su se svoje zemlje zarad puta, ali gradonačelnik nije ispunio svoje obećanje da će rekonstrukcija puta početi 20. avgusta.

 

"Ništa im više ne verujemo. Ponovo ćemo blokirati saobraćajnicu 1. septembra, ali ovaj put do ispunjenja zahteva", poručili su nezadovoljni građani.

 

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je, dok je trajala blokada puta 2. avgusta, na sastanku sa predstavnicima pet sela obećao da će sanacija oštećene deonice u dužini od 7,8 kilometara početi 20. avgusta i da će radove finansirati JP "Putevi Srbije", ali da bi radovi počeli neophodno je da se vlasnici parcela preko kojih prolazi put odreknu tog zemljišta i potvrde da je putno, čime prelazi u nadležnost JP "Putevi Srbije". Nakon tog sastanka i obećanja, meštani su prekinuli blokadu puta. 

 

U zadatom roku, do 19. septembra, preko 1000 vlasnika dela zemlje kojim prolazi put odreklo se svojih parcela u korist Grada i potpisalo saglasnost da se "na parceli koja je već zauzeta kao putni pravac Kamenitovac-Prijezdić mogu izvoditi radovi koji su neophodni za rekonstrukciju tog puta, kao i da za zauzeće zemljišta ne traže nadoknadu od investitora".

 

Predsednik MZ Prijezdić Dejan Isidorović kaže da nije bilo lako prikupiti sve potpise, mnogi vlasnici žive u drugim gradovima, pa i van Srbije.

 

- Ipak, ispoštovali smo rok i 19. avgusta smo došli u Gradsku upravu, pokušali smo da stupimo u kontakt sa rukovodstvom i gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem. Međutim niko nas nije primio i nismo dobili informaciju kada će početi radovi i da li su uopšte planirani. Mi ćemo ova dokumenta – potpise predati na pisarnicu Grada, ostaje na gradskom rukovodstvu da nas narednih dana obavesti o tome da li će raditi put, kao što su obećali. Čekaćemo do 1. septembra, a ukoliko ne dobijemo odgovor ponovo ćemo blokirati saobraćajnicu, ali ovaj put ozbiljnije i sve do ispunjenja naših zahtva - najavio je novinarima ispred Gradske uprave Isidorović.

 

On je takođe najavio da će do 1. septembra otići u Beograd u JP "Putevi Spbije" kako bi proverili da li su tačne informacije gradskog rukovodstva da će to javno preduzeće finansirati radove ili "nas i dalje prevode žedne preko vode".

 

Gradsko rukovodstvo je meštanima pet sela i pre dve godine obećalo da će put Kamenitovac-Prijezdić biti rekonstruisan, uz uveravanja da se radi projekat..., međutim dve godine ništa nije urađeno, a što je najgore, kako kaže Isidorović, niko nije došao da vidi u kakavom stanju je ta saobraćajnica i kako ljidi tu žive.

 

Ukoliko do kraja avgusta ne počnu radovi na oštećenoj deonici, Isidorović kaže da nije isključeno da će vlasnici zemlje tužiti Grad i da će tražiti nadoknadu, ali i da će blokirati put koji prolazi preko njihovih parcela.

 

Isidorović, Novković i Nešković

Isidorović, Novković i Nešković (Foto: Đorđe Đoković)

Milomir Novković iz Prijezdića kaže da u obećanja gradskog rukovodstva više ne veruje, jer su im obećavali i u aprilu 2017. godine, a za dve godine "ama baš ništa nije urađeno".

 

- Ništa od onoga što je gradonačelnik sa celom svojom svitom obećao pre dve godine nije urađeno. Evo, trebao je danas da nas primi, ali ga nema. Ja ću početi od 1. septembra da agitujem da svi ovi ljudi koji su potpisali da se odriču svog zemljišta podnesu tužbu protiv Grada za nadoknadu. Naše parcele preko kojih ide put ne možemo da vratimo, ali možemo da tužimo Grad da nam plati po tržišnoj ceni - rekao je Milomir Novković.

 

Miroslav Nešković iz Prijezdića kaže da nije problem samo to što je put totalno uništen i što godinama udišu prašinu, nego je problem i kako da dođu do svojih kuća.

 

- Sa obe strane kamenoloma u Prijezdiću stoje drobilice, a teški kamioni se svakodnevno "ukrštaju", jedan dolazi, drugi odlazi..., tutnje po ceo dan. Kada je lepo vreme prašina je do kolena, kada je kiša blato je do kolena - opisuje Nešković.

 

Meštani pet sela, Dračić, Prijezdić, Ravanj, Zarube i Mratišić, su poručili da više neće dolaziti ni u Gradsku upravu, ni ispred Gradske uprave, nego će tražiti da gradsko rukovodstvo dođe kod njih, u njihova sela.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 16 sati 34 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 23 sati 31 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara